Mi az oka annak, hogy a kóser zsidó konyhában nem találkozhat a hús, meg a tej, se főzés közben, se sehogy, és együtt sem ehetik őket! Mért pont a tej?
Figyelt kérdés
2011. okt. 23. 20:23
11/16 anonim válasza:
Kedves 80%-os: ritkán járok a konyhában, úgyhogy ezt te biztos jobban tudod.
12/16 anonim válasza:
Az az oka, hogy a zsidók ugye sivatagi nép és akkoriban még nem volt hűtőszekrény, meg antibakteriális fertőtlenítés, és ha összekerült a tej meg a hús, akkor kölcsönösen megromlaszthatták egymást, illetve ha az egyik nem éppen friss volt akkor súlyos emésztési panaszokat okozhattak.
Az olymértékű különválasztási szigor, mint a teljesen elkülönített edényben való elkészítés meg azért alakult ki, mert a baktériumok ismeretének hiánya miatt úgy gondolták, hogy valamiféle "átokként" száll át egyikről a másikra a romlás és megfigyelték, hogy hogyha ennyire szigorúan külön tartják őket akkor jelentősen lecsökken a romlás esélye.
13/16 anonim válasza:
Ezek a szabalyok jol jottek egy pusztai nepnek, hogy csokkentsek a lehetseges fertozeseket, csak aztan igy maradtak. A veszely elmult, a szabaly megmaradt.
14/16 anonim válasza:
Az első válasz tökéletes, csak nem a Talmud, hanem a biblia Mózes öt könyve.
15/16 anonim válasza:
de jó hogy nem vagyok zsidó ... :D annyi jó kajáról lemaradnék
16/16 A kérdező kommentje:
Én sem vagyok az, de bazi jól főznek :)
Minden etnikumnak megvannak a sajátosságai, meg az ínyencségei.
2013. jan. 31. 16:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!