Kínai csípős-savanyú levesben ami nagyon finom mi az a kocsonyaállagú anyag?
Igeen, nagyon finom :)
Keményítő egyébként
Sajnos nem tudom magyarul , angolul cornflourer , de nem kukoricából van, nagyon finom liszt , mint púder. De lehet helyettesíteni arrowroottalvagy keményítővel .
De ez nem minden !
1 evőkanál liszt , (keményító)
1-2 tojás
1 pohár víz !
Egy percel a tálalás előtt adod hozzá a leveshez.
A kínai leveseket hevesen forralják .
P.S.
Iermészetesen hidegen kevered el, és NEM forralod ! Maj forr a levesben !
Az agar-agar nem fog működni , csak ha hidegen tálalod.
Az agar , az nöényi zselatin , vegáknak és veganoknak Remek alternatíva , és olyanoknak akik nagyon figyelnek a kalóriákra. Zselékbe aszpikokba megy , és én a zselékben jobban is szeretem , mint a zselatint . Persze sokkal drágább !
Az előzőled leírt mennyiség kb 2-3 liter leveshez elég.
Ízléstől függően .
Ja ! Elfelejtettem ; egy csipet só is kell bele , de dúsíthatod más fűszerekkel is
2-3 hétig kisegítettem egy vietnámi ismerősöm restaurantjában, - baba született ! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!