Hogy kell csinálni a vietnámi (! ) csípős-savanyú levest?
Már próbáltam keresgélni a neten,de mindenhol csak a kínai változat receptjét találom,és a barátom a vietnámiért van oda...Évfordulónkra szeretném meglepetésbe.
Nagyon megköszönném,ha valaki tudna segíteni
Remélem ez megteszi:
hozzávalók 4 főre
1,5 liter csirkehúsleves (kockából is jó)
2 közepes sárgarépa
10 cm-es darab póréhagyma
20 dkg csirkemell filé
5 dkg bambuszrügy konzerv
2 tojás
1,5 ek szójaszósz
1 ek fehérborecet
1/2 kk chiliszósz vagy Erős Pista
1 ek étkezési keményítő
elkészítés :
A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk és az alaplében megfőzzük.
A répát és a pórét gyufaszál méretűre felvágjuk és a léhez adjuk. Ezzel 5 percig főzzük. Nem szabad túlfőzni, mert akkor a zöldség nem lesz ropogós.
A bambuszrügyet is felcsíkozzuk és ezzel további 3 percet főzzük.
A szójaszószt a borecettel, a chilivel, a keményítővel és egy kevés vízzel simára keverünk és a leveshez adjuk.
A 2 tojást felverjük és óvatos kevergetés közben lassan a levesbe csurgatjuk.
Tűzről lehúzzuk és tálalhatjuk.
forrás: [link]
Az első nem vietnami leves... Amit én küldtem, az viszont igen (Bun Bo Hue)
Pedro
1 fazék víz
3 tégely vietnámi balzsam
1 közepes patkány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!