Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogy kell csinálni a vietnámi...

Hogy kell csinálni a vietnámi (! ) csípős-savanyú levest?

Figyelt kérdés

Már próbáltam keresgélni a neten,de mindenhol csak a kínai változat receptjét találom,és a barátom a vietnámiért van oda...Évfordulónkra szeretném meglepetésbe.

Nagyon megköszönném,ha valaki tudna segíteni


2011. máj. 3. 19:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Remélem ez megteszi:


[link]


hozzávalók 4 főre


1,5 liter csirkehúsleves (kockából is jó)

2 közepes sárgarépa

10 cm-es darab póréhagyma

20 dkg csirkemell filé

5 dkg bambuszrügy konzerv

2 tojás

1,5 ek szójaszósz

1 ek fehérborecet

1/2 kk chiliszósz vagy Erős Pista

1 ek étkezési keményítő


elkészítés :


A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk és az alaplében megfőzzük.

A répát és a pórét gyufaszál méretűre felvágjuk és a léhez adjuk. Ezzel 5 percig főzzük. Nem szabad túlfőzni, mert akkor a zöldség nem lesz ropogós.

A bambuszrügyet is felcsíkozzuk és ezzel további 3 percet főzzük.

A szójaszószt a borecettel, a chilivel, a keményítővel és egy kevés vízzel simára keverünk és a leveshez adjuk.

A 2 tojást felverjük és óvatos kevergetés közben lassan a levesbe csurgatjuk.

Tűzről lehúzzuk és tálalhatjuk.



forrás: [link]

2011. máj. 3. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

[link]


Pedro

2011. máj. 3. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Az első nem vietnami leves... Amit én küldtem, az viszont igen (Bun Bo Hue)


Pedro

2011. máj. 3. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
2011. máj. 5. 16:25
 5/5 anonim ***** válasza:

1 fazék víz

3 tégely vietnámi balzsam

1 közepes patkány

2011. máj. 7. 00:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!