Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ha sushit szeretnék csinálni,...

Ha sushit szeretnék csinálni, akkor sima rizsből is lehet, vagy azzal ne is próbálkozzak mert nagyon más lesz?

Figyelt kérdés
2011. jún. 24. 22:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Sima,olcsó rizsből kell csinálni.ami jól összetapad. Tegyél belmd pici sót,cukrot és ecetet.
2011. jún. 24. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
ha jól tudom, kerek szemű kell.
2011. jún. 24. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen, én is kerek szemű rizst olvastam, ezért kérdeztem. Viszont akkor a lényeg abban van mindössze, hogy össze tapadjon, ízbeli különbség nincs?
2011. jún. 24. 23:04
 4/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Én mindig simából csinálom. Ha van is különbség,azt nem nagyon fopod érezni. Főleg,ha szójaszószt és wasabit is használsz.
2011. jún. 24. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 tetro ***** válasza:
én próbáltam sima rizzsel is, meg normális sushi rizzsel. egyszerűen nem ugyanaz a kettő. mint ahogy rizottót sem lehet normálisat sima A-rizsből főzni, meg kínai kaját sem.
2011. jún. 24. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Olyanbol lehet ami jol osszetapad(rovidszemu)hasznalhatsz rizotto v paella rizst is bar valoszinuleg nem erre gondoltal.Mindenesetre ugy kene h megmosod a rizst(ha nem bizti h tapadosat hasznalsz akkor ezt hagyd ki)felontod vizzel h ellepje plusz meg 1 ujnyi. a labos legyen kozepes meretu es vastag alju. Hagyd allni kb 1 orat aztan forrald fel amikor kezd forrni tedd a letezo legkissebb langra es ne keverd ,kb 10 perc utan kesz. Elmeletileg nem szabadna utanna levenni a fedot(meg vegig) kozben elkeszitheted a bevonatot 3-4kanal ecet(rizsecet)+2kancukor+1kan so(picit legyen kissebb mint a cukor)ezt felmelegited de ne forrjon, es a meg meleg rizsel osszekevered. Ja ha tul hamar terited a rizst az algara akkor "osszeugrik" rancos lesz.

Talan egy kicsit elragadtattam magam bocsi. De imadom a sushit. Remelem jo lesz sok sikert.

2011. jún. 24. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Lényeg, hogy tapadjon.
2011. jún. 25. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat.:)

Ki fogom próbálni.

2011. jún. 25. 09:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem van ízkülönbség a rizsfajták között, de lehet, hogy csak sushifanatikus vagyok :D Mindenesetre általában abból csinálom, ami van itthon, de a kerek szemű tényleg jobb. A hosszan válaszoló jól leírta, hogy kell főzni. Ecethez rizsecet a legjobb.
2011. jún. 27. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem sok sushit ettél Japánban, akkor nem igazán halsz bele, ha sima rizst használsz. :D Jó lesz az is, eleve a sushid nem olyan lesz, mint az "igazi" sushi, de gondolom az a lényeg, hogy neked jó legyen, nem? :)
2011. jún. 27. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!