Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Halasszak egy évet és úgy...

Halasszak egy évet és úgy próbálkozzak Angliával vagy kezdjem itthon az egyetemet?

Figyelt kérdés

Szeretnék kimenni a gimnázium után Angliába egyetemre. A nyelvtudással vannak még bajok, vagyis érzem hogy ilyen szinten biztos nem tudnám pl. úgy megérteni az anyagot mint kéne. Meg van már hogy mi szeretnék lenni később, az itthoni egyetemek közül sok indít ilyen alapszakot de külön arra a területre amit én szeretnék csak egy egyetemen van lehetőség szakosodni. És később ha elvégeztem a sulit nem lenne sok lehetőségem itthon, mert olyan munkahely nincs is igazán sok amit én szeretnék, vagy ha van is akkor sem olyan fejlett szinten mint külföldön. Ezért gondoltam hogy jobb lenne már rögtön az egyetemet kint elvégezni.

Mint mondtam a nyelvtudásom nem elegendő, tanulok én itthon, filmet nézek/olvasok angol nyelven de csak 3 éve tanulom és ebből is csak az utóbbi egy év az amikor tényleg ráhajtottam.

Gondolkodtam azon hogy halasztani kéne egy évet ezalatt kimenni dolgozni hogy gyakorolhassam a nyelvet meg pénzt szerezzek. De attól félek hogy nem sikerülne kint munkát találni és csak elvesztegetnék így egy évet ami helyett elkezdhettem volna itthon az egyetemet.

Most szeptemberben kezdem az utolsó évemet a gimnáziumban.

2011. aug. 4. 19:48
 1/6 anonim ***** válasza:
A nyelvtudás nem csak azt jelenti ilyenkor, hogy mikor érted meg az anyagot, hanem kell tenni CPE, TOEFL, IELTS, vagy olyan nyelvvizsgát, amilyet kérnek(felsőfokon), tehát arra nagyon rá kell hajtani...
2011. aug. 4. 19:57
 2/6 A kérdező kommentje:
Tudom, ez meg a másik. A kérdésem arra irányult hogy érdemes kihagyni egy évet és megpróbálkozni külföldön munkát találni vagy elvesztegetek egy évet azzal ha nem jön össze? Egyáltalán mennyi a valószínűsége hogy találok érettségivel bármilyen munkát kint?
2011. aug. 4. 20:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Érettségivel találhatsz munkát, bár nem árt, ha jól beszélsz angolul. A tandíjra való pénz megvan már? Mert Angliában durva tandíjak vannak, és nincs államilag támogatott képzés, mint itthon.
2011. aug. 4. 20:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Az angol tandíjat pont most emelték fel. 9000 font/év.

Amúgy meg, tényleg kell TOEFL vizsga, ez olyan vizsga kb mint a felsőfokú nyelvvizsga. Ezen kiváló eredményt kell elérned ahhoz, hogy felvegyenek, csak felsőfokú nyelvtudással vesznek fel Angliába egyetemre.

Egy év alatt nem fogsz tudni megtanulni ilyen szinten.

2011. aug. 4. 20:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát értem a dilemmádat. Én a te helyedben kimennék vmi pl: au pair-es munkával angliába, mellette pedig járnék kint! ingyenes angolt tanító suliba. Van rá mód, vagy pl a család fizetné. Ha akarnál tök jól megtanulnál angolul. De még itthon felvételiznék arra a bizonyos szakra, amit passziválnék és akkor kezdeném el ha amikor van rá lehetőségem.(mert ügye kitudja milyen felvételi feltételek lesznek később)

A külföldi egyetemhez meg sok sikert! csak akkor próbálnám meg ha már legalább 1 évet kint élnék és tanulnék h sikerüljön a felvételi, illetve ha felvennének vmi ösztöndíj programba. Vagy ki tudnék csenget több ezer fontot:D

Egyébként az itthoni egyetemekről is van mód kijutni másikra pár évre. Vagy külföldi egyetemen tanulni. Egyetem függő. Csak ehhez ügye sokat kell teljesíteni.

Kicsit hosszúra sikeredett azért remélem tudtam segíteni.

2011. aug. 4. 23:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Amúgy meg ha jól tanulsz itteni egyetemről is átvehetnek első év után külföldre.

Csak hát ugye kell a felsőfokú nyelvtudás..

Akkor se tudsz megtanulni felsőfokon egy év alatt ha kint élsz.. ha most nem megy még a középfokú nyelvvizsga sem..

2011. aug. 5. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!