Alma reszelve, ízesítve, fagyasztva jó almáspitének? Vagy ne is próbálkozzak?
Figyelt kérdés
Sok az almám, nem süthetek mindennap. Mit tegyek vele?Esetleg darabolva fagyasszam le kompótnak?2009. aug. 5. 20:26
1/4 anonim válasza:
2/4 anonim válasza:
1 kiló savanykás almát meghámozunk, lereszeljük, és feltesszük főni. Nem túl gyakran, de azért időnként megkeverjük. Amikor megpuhul, az alma savanyúságától függően 20-35 dkg cukrot öntünk hozzá, és még kb. 1/4 óráig főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, a tetejére egy kevés tartósítószert szórunk, és lekötve, szárazgőzben hagyjuk kihűlni. Almás lepénybe, rétesbe is kitűnő töltelék.
3/4 anonim válasza:
Lefagyaszthatod nyugodtan akárhogy.Én pitébe mindig megszoktam cukorral,fahéjjal párolni,mert nem szeretjük benne a nyers almát.Szoktam közé mazsolát is tenni.Kiengedéskor csak átpárolom,ha sok a leve.
4/4 A kérdező kommentje:
Szóval nem baj ha fagyasztom, oké.át fogom párolni..Nem terveztem az üvegberakást, de azért köszönöm.
2009. aug. 6. 08:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!