Van egy csomag réteslapom (6 db van benne). Almás rétest szeretnék,1 rudat. Hogyan csináljam? Mind a 6 kell? Nem áztatja át az alma?





3 darabból szoktam egy rudat csinálni.
A reszelt almát cukorral addig főzöm, amig a leve elfő, teszek bele mazsolát és fahéjat, megvárom mig kihűl.
Vajat olvasztok, nedves konyharuhára teszem az első lapot megkenem a vajjal, rá a másik, azt is megkenem, majd rá a harmadik lap, megszórom zsemlemorzsával (igy nem ázik el a tészta), ráteszem az első felére az almát és feltekerem a konyharuha segítségével, be a tepsibe, tetejét is megkenem vajjal és közepes lángon megsütöm,





Én szeretem, ha egy picit több tészta van rajta, így én mind a hatot fel szoktam használni.
Az almát lereszelem (vagy vékony szeletekre vágom, így is megpuhul, újabban így készítem!!!) cukorral, fahéjjal fűszerezem.
A réteslapból hármat kiterítek, majd másik hármat ráfektetem úgy, hogy kb 1/3-ban fedjék egymást.
Olajjal, vajjal, vagy tejföllel megkenem vékonyan a lapokat, megszórom búzadarával ahol az alma lesz, rászóróm az almát (kb. az első harmadára), majd feltekerem, és kb. 20 perc alatt megsütöm.
Ha reszeled az almát, akkor a cukortól kiengedett levet kicsit nyomkodd ki.
Kívülről is meg szoktam kenni tejföllel, vagy olajjal.
Jó étvágyat!





Egymáson van 3 db, majd az újabb hármast teszed úgy, hogy fedjék egymást a fentiek szerint.
Bár azóta már biztos megcsináltad :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!