Egyeseknek hogy van gusztusa a csigaevéshez?
Egyáltalán,akik elfogyasztják,mire gondolnak?
Egy olyan állat,ami egész életében a saját ürülékén csúszik.... ínycsiklandó...
Mert ha éhínség idején eszik meg,az érthető,hiszen rá vannak szorulva,például a franciák is a forradalom utáni időkben ettek csigákat,békákat stb.
Vagy néhány szerzetesrend a böjt alatt csigákat fogyaszt,mert az "halnak" számít,mondjuk ettől még nem jött meg az étvágyam.
"Egy olyan állat,ami egész életében a saját ürülékén csúszik...."
Csudákat csúszik a saját ürülékén. Menet közben tojik egyet, és egy perc múlva már egy arasszal messzebb jár. Ellenben nézz meg egy disznóólat, kucu boldogan hempereg a trágyában. Vagy egy mély almos csirkeneveldét. Hat hétig nem cserélnek alattuk almot, csak dobnak a tetejére egy kis szárazat, a csirkék meg folyamatosan kapnak antibiotikumot, nehogy betegséget kapjanak. Ugyan így tartják néhány helyen a halakat is (pl. panagasius), sűrű trutyiban úszkálnak, masszív antibiotikumos védelem mellett. Szóval ha ez lenne az elsődleges szempont, akkor inkább az erdőben csúszkáló csiga, mint a trágyában fetrengő disznó.
De nyilván nem erről van szó. Szokás kérdése az egész. Aki pici gyerekkorától ahhoz szokott, hogy csigát (békát, sáskát, kígyót, kutyát, majmot) egyen, annak az a csemege. Egy hithű muszlimnak, zsidónak meg a rántott karaj az undor csúcsa.
Valaki a disznó bőrtől udorodik úgy mint te a csigáktól. (Mondjuk imádom a bőrt)
Ez személyfüggő. Más országban más a kultúra.
Engem az ilyen leírások sosem érdekeltek, csak maga az étel.
Ettem csigát. Teljesen snassz, máskor nem fogok, de nem gusztustalan számomra. Inkább, mint a nagyüzemi csirke...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!