Élesztö helyett mit használjak a pogácsához?
Külföldön élek, nálunk nincs élesztö...Pogácsát szeretnék sütni.
A másik gondom az olívaolaj, az sincs, csak szójaolaj, amiben minden leragad. Lángoshoz is kéne néhány tipp.
Azigen:p megkérdezhetem hogy hol élsz? Furcsa hogy arra nem árulnak ilyesmiket, alapvető élelmiszer tartozékok...:p
Nem tudom egyébként a kérdésedre a választ, de ha nem lesz jobb ötlet akkor kérdezz meg valakit, mondjuk a szomszédot, hogy ők mit használnak. Pogácsát csak esznek:)
porélesztő tuti van ill van élesztős liszt
de élesztő nélkül: 25-25 dkg liszt, túró, margarin + 1 tojás és kis só, jól összegyúrod, pihenteted, majd hajtogatod, fél óra pihentetés, újabb hajtogatás, újabb fél óra pihentetés (3 hajtogatás ill 3 * fél óra pihentetés) kinyújtod 1 cm-esre, tejjel megkened, sajttal megszórod és 2-3 cm átmérőjűre szaggatod....sütés közben szépen megdagad 170-180 °C-on kell sütni kb.
már ha egyáltalán kapsz túrót
Az unokatesóm Venezuelában él. És ott bizony ugyanúgy esznek kenyeret a népek, mint M.O.-n. Minden péknél, ha kérsz, adnak neked potom pénzért annyi élesztőt, amennyit csak akarsz!
Még akkor is, ha a nagy szupermarketekben esetleg nem lehet kapni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!