Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ti szerintetek milyen a kínai...

Ti szerintetek milyen a kínai kaják?

Figyelt kérdés
mert szoktam enni csak úgy értem egészséges vagy egészségtelenek,Kinek hogy ízlik?

2016. nov. 20. 10:51
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
98%
Attól függ mit értesz kínai kaja alatt. A "kínai" gyorsbüfék által kínált kaják magyaros ízlésre alakított, ételízesítővel turbózott tömegkaja, az nem túl egészséges. Az autentikus kínai konyha viszont sok zöldséggel, hallal, kacsával dolgozik, általánosságban elmondható hogy egészségesebb mint a magyar konyha.
2016. nov. 20. 11:00
 2/21 A kérdező kommentje:
Hát úgy értem milyen például a kinai savanyú csipősleves egészséges egészségtelen?
2016. nov. 20. 11:02
 3/21 anonim ***** válasza:
64%
Hát pl a zselatin (ha attól olyan sűrű), nem mondható a legegészségesebb ételnek, figyelembe véve, hogy milyen állati maradványokból készül. De valószínű a "nem használ, nem is árt" elv igaz rá.
2016. nov. 20. 11:40
 4/21 anonim ***** válasza:
70%

A zselatin a csontokból és bőrökből kifőzött kollagén, ha úgy tetszik, enyv. Semmivel sem egészségtelenebb, mint a húsleves, vagy a kocsonya leve, a zsíros húsok nélkül. Ez csak ízlés kérdése, van, aki viszolyog tőle, de ettől még nem válik egészségtelenné. A kínai konyhára jellemző, hogy nagyon kevés zsiradékot, de annál több zöldséget használ, ebből a szempontból egészségesebb, mint mondjuk egy hamburger, egy pizza, egy magyaros pörkölt nokedlival, vagy egy rántott hús sült krumplival.

Az, hogy kinek hogy ízlik egy másik kérdés. Nekem nagyon ízlik, egyrészt a roppanós, nem ronggyá főzött zöldségek miatt, másrészt a sok, kellemesen harmonizáló fűszer miatt.

2016. nov. 20. 12:37
 5/21 A kérdező kommentje:
Mondjuk szerintetek milyen a mézes csirke hús? kicsit édes számomra de azért finom.
2016. nov. 20. 12:46
 6/21 anonim ***** válasza:
10%
Mézes kutyára gondoltál, nem? :D
2016. nov. 20. 12:49
 7/21 A kérdező kommentje:
Egy szer hallotam ojat hogy kutyábol készitík?
2016. nov. 20. 12:55
 8/21 A kérdező kommentje:
De eszt nem tudom mennyire igaz.
2016. nov. 20. 12:55
 9/21 A kérdező kommentje:
Miért kínába szeretik a kutya hust
2016. nov. 20. 13:00
 10/21 anonim ***** válasza:
14%

Döntsd el magad:

[link]

2016. nov. 20. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!