Ti szerintetek milyen a kínai kaják?
Figyelt kérdés
mert szoktam enni csak úgy értem egészséges vagy egészségtelenek,Kinek hogy ízlik?2016. nov. 20. 10:51
1/21 anonim válasza:
Attól függ mit értesz kínai kaja alatt. A "kínai" gyorsbüfék által kínált kaják magyaros ízlésre alakított, ételízesítővel turbózott tömegkaja, az nem túl egészséges. Az autentikus kínai konyha viszont sok zöldséggel, hallal, kacsával dolgozik, általánosságban elmondható hogy egészségesebb mint a magyar konyha.
2/21 A kérdező kommentje:
Hát úgy értem milyen például a kinai savanyú csipősleves egészséges egészségtelen?
2016. nov. 20. 11:02
3/21 anonim válasza:
Hát pl a zselatin (ha attól olyan sűrű), nem mondható a legegészségesebb ételnek, figyelembe véve, hogy milyen állati maradványokból készül. De valószínű a "nem használ, nem is árt" elv igaz rá.
4/21 anonim válasza:
A zselatin a csontokból és bőrökből kifőzött kollagén, ha úgy tetszik, enyv. Semmivel sem egészségtelenebb, mint a húsleves, vagy a kocsonya leve, a zsíros húsok nélkül. Ez csak ízlés kérdése, van, aki viszolyog tőle, de ettől még nem válik egészségtelenné. A kínai konyhára jellemző, hogy nagyon kevés zsiradékot, de annál több zöldséget használ, ebből a szempontból egészségesebb, mint mondjuk egy hamburger, egy pizza, egy magyaros pörkölt nokedlival, vagy egy rántott hús sült krumplival.
Az, hogy kinek hogy ízlik egy másik kérdés. Nekem nagyon ízlik, egyrészt a roppanós, nem ronggyá főzött zöldségek miatt, másrészt a sok, kellemesen harmonizáló fűszer miatt.
5/21 A kérdező kommentje:
Mondjuk szerintetek milyen a mézes csirke hús? kicsit édes számomra de azért finom.
2016. nov. 20. 12:46
6/21 anonim válasza:
Mézes kutyára gondoltál, nem? :D
7/21 A kérdező kommentje:
Egy szer hallotam ojat hogy kutyábol készitík?
2016. nov. 20. 12:55
8/21 A kérdező kommentje:
De eszt nem tudom mennyire igaz.
2016. nov. 20. 12:55
9/21 A kérdező kommentje:
Miért kínába szeretik a kutya hust
2016. nov. 20. 13:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!