A kínai kajákon mo az a nyálkás szóaz és hogy tudnék olyat csinálni otthon?
Figyelt kérdés
Imádom ezt nyàlkásságot de nem tudom mi lehet az. Tudnátok segíteni?2016. nov. 18. 18:26
1/13 anonim válasza:
Szójaszósz a neve , üvegesen árusítják .
2/13 anonim válasza:
A keményitövel besüritett folyadékokra gondolsz? Nézegess kinai recepteket.
3/13 anonim válasza:
Van a csípős-savanyú levesük, az olyan takony szerű, zselés kaja. Azt az állagot étkezési keményítővel érik el.
A többi kajájuk, ami ilyen barna szószos, az szójaszósz.
A tésztájuk, a csirkéjük, kacsás, marhás ételeik, mind-mind szójaszósszal készültek. Minél több ideig áll a kaja a pultban annál jobban beszívja magába az étel a szójaszószt és ezért olyan "nyálkás".
4/13 A kérdező kommentje:
Van itthon szoja szosz es szoktam is hasznalni uh biztosan nem csak az. Lehet ez a kemwnyitos dolog lesz...
Azt bonyolult megcsinalni?
2016. nov. 18. 19:48
5/13 anonim válasza:
Ami a szezámmagos csirkèn van, az méz és ketchup chillivel.
6/13 A kérdező kommentje:
Igen azt tudom.
De minden husuk szaftos. Es a szaft naluk ilyen nyalkas. En azt szeretnem reprodukalni...
2016. nov. 18. 21:02
7/13 anonim válasza:
A kérdező arra gondol, hogy a kínai húsok mártása nem olyan, mint a mi liszttel sűrített mártásunk, hanem selymes, fénylő, áttetsző. Én is kíváncsi lennék rá, hogy mitől. Sima étkezési keményítőtől hasonló lesz, de nem olyan. Talán rizsliszttel, vagy rizsből készült keményítővel sűrítik.
8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm 7-es 😊
2016. nov. 18. 21:42
9/13 anonim válasza:
Keményítővel van. Nem bonyolult. Kb 2 evőkanál !burgonya! keményítőt kell feloldani 8 evőkanál vízben és a sütés végén hozzá keverni a már alapból leveses, de nem besűrített ételhez. Addig kell kavarni amíg egyenletes átlátszó nem lesz kb 1-2 percig ezt úgy is látod.
10/13 A kérdező kommentje:
Huuu 9es koszonom. Kiprobalom. Hol lehet kemenyitot venni? Ugy ertem oke. Tescoban pl de hol keressem? A liszteknel? Vagy a ketchupoknal? Vagy hol?
2016. dec. 20. 20:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!