Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mi a dorayaki pontosan?

Mi a dorayaki pontosan?

Figyelt kérdés
Néztem Googgle-n, d nem igazán volt a barátom, illetve úgy is mondhatnám, hogy magyar oldalt nem igazán találtam, angolul meg nem nagyon tudok :$
2010. ápr. 12. 18:07
 1/4 anonim ***** válasza:
beilleszted a fordítóba
2010. ápr. 12. 21:16
 2/4 A kérdező kommentje:

aha... használtad te már a fordítót?

hót' sz*r...

egyébként azóta tárgytalan a kérdés, találtam magyar oldalt is :)

2010. ápr. 12. 22:08
 3/4 anonim ***** válasza:
A doriyaki japán palacsintafajta, amit egy édes izesitésü babkrémmel töltenek meg. HA érdekel, a palacsinta receptet le tudom neked forditani, vagy ha értesz németül, akkor bemásolom.
2010. ápr. 13. 12:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Van hozza egy recept, amit mar eleg regota hasznalok, es bevalt:)

Toltelekhez:

15dkg azuki vorosbab

15dkg cukor

vagy ezek helyett 40dkg kesz anko

Tesztahoz:

13dkg liszt

8dkg cukor

4dkg mez es 2 tojas

olaj es 1 tk eleszto

4 ek viz

Toltelek:

1. Oblitsuk le a babot, majd tegyuk fel foni haromszoros mennyisegu vizben. Ha felforrt, szurjuk le, es ontsunk ra ismet haromszoros mennyisegu friss vizet.

2. Alacsony langon fozzuk a babot puhara. Adjuk hozza a cukor felet, vegyuk nagyra a langot, es fakanallal folyamatosan kevergetve forraljuk addig mig a le besurusodik. Ekkor szorjuk ra a maradek cukrot, keverjuk ossze ovatosan, hogy a bab ossze ne torjon. Sozzuk izles szerint. Vegyuk le a tuzrol es tegyuk felre.

Teszta:

1. Az elesztoport keverjuk el a lisztben. Tegyuk felre

2. Valasszuk el a tojas feherjet a sargajatol, es az elobbit verjuk kemeny habba. Adjuk hozza a cukrot, ovatosan, nehogy osszetorjon. A tojassargajat keverjuk ki a mezzel.

3. Vegyitsuk ossze a felvert feherjet a sargajaval, majd a vizet hozzaadva kevejunk suru masszat.

4. Egy serpenyoben forrositsunk fel egy keves olajat. Szedjunk bele egy kis adag masszat, es formazzunk belole tenyernyi, majdnem ujjnyi vastag palacsintat. Miutan az alja aranysargara sul, es a teteje buborekos lesz, forditsuk meg, es sussuk meg a masik oldalat. A teszta tobbi reszet is sussuk ki.

5. Varjuk meg, mig a tesztalapok kihulnek. Osszuk a babot 6 reszre, majd a toltelekadagokat tegyuk 2-2 lapocska koze.

2010. ápr. 27. 22:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!