Mi a dorayaki pontosan?
aha... használtad te már a fordítót?
hót' sz*r...
egyébként azóta tárgytalan a kérdés, találtam magyar oldalt is :)
Van hozza egy recept, amit mar eleg regota hasznalok, es bevalt:)
Toltelekhez:
15dkg azuki vorosbab
15dkg cukor
vagy ezek helyett 40dkg kesz anko
Tesztahoz:
13dkg liszt
8dkg cukor
4dkg mez es 2 tojas
olaj es 1 tk eleszto
4 ek viz
Toltelek:
1. Oblitsuk le a babot, majd tegyuk fel foni haromszoros mennyisegu vizben. Ha felforrt, szurjuk le, es ontsunk ra ismet haromszoros mennyisegu friss vizet.
2. Alacsony langon fozzuk a babot puhara. Adjuk hozza a cukor felet, vegyuk nagyra a langot, es fakanallal folyamatosan kevergetve forraljuk addig mig a le besurusodik. Ekkor szorjuk ra a maradek cukrot, keverjuk ossze ovatosan, hogy a bab ossze ne torjon. Sozzuk izles szerint. Vegyuk le a tuzrol es tegyuk felre.
Teszta:
1. Az elesztoport keverjuk el a lisztben. Tegyuk felre
2. Valasszuk el a tojas feherjet a sargajatol, es az elobbit verjuk kemeny habba. Adjuk hozza a cukrot, ovatosan, nehogy osszetorjon. A tojassargajat keverjuk ki a mezzel.
3. Vegyitsuk ossze a felvert feherjet a sargajaval, majd a vizet hozzaadva kevejunk suru masszat.
4. Egy serpenyoben forrositsunk fel egy keves olajat. Szedjunk bele egy kis adag masszat, es formazzunk belole tenyernyi, majdnem ujjnyi vastag palacsintat. Miutan az alja aranysargara sul, es a teteje buborekos lesz, forditsuk meg, es sussuk meg a masik oldalat. A teszta tobbi reszet is sussuk ki.
5. Varjuk meg, mig a tesztalapok kihulnek. Osszuk a babot 6 reszre, majd a toltelekadagokat tegyuk 2-2 lapocska koze.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!