Mihez eszik a polentát?
Figyelt kérdés
2015. márc. 4. 17:46
11/12 A kérdező kommentje:
És ehhez a megsütött, megpirított változata is jó? Juhtúrósat ettem egyszer Erdélyben. Hát bocsánat de borzasztó volt. Olyan erős és jellegzetes íze volt, még mindig emlékszem rá.
2015. márc. 5. 15:14
12/12 anonim válasza:
Téged alighanem a juhtúró íze zavart. Én a juhtúrót szeretem (sztrapacskát nem szoktál csinálni?), de a túrós puliszkát nem.
Nem pirítom/sütöm a puliszkát, ha köretként készítem. Csak megfőzöm sós vízben és keverek hozzá egy kis vajat. Ha van maradék reszelt sajtom, azt is belekeverem. Kissé hígra főzöm. Krumplipüre állagúra. Vigyázat, idővel megkeményedik.
De gyerekkoromban a Székelyföldön kemény puliszkát főztek a csirkepaprikáshoz, lábasban, kiborították egy vágódeszkára, olyan volt mint egy torta, és vastag cérnával vágták szeletekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!