Más országokban miért szokás, hogy a zöldborsót hüvelykestől eszik? Az ehető?
Nálunk szezonjában itt-ott fellelhető, de fagyasztva nagyobb boltokban lehet kapni.
Ha külön nem is, de vannak olyan grill-zöldség keverékek, amiben van hüvelyes borsó.
Nálunk is "szokás" enni, csak nem túl széles rétegben. Én grillzöldségnek, pirítva használtam a legtöbbször.
Ha még nagyon fiatal, akkor még ehető. Olyankor még annyira fiatal, hogy csak nagyon kicsi borsószemek vannak benne, szóval a hagyományos értelemben vett beérés előtt kell leszedni a hüvelyeket.
...ja, és természetesen mint minden élelmiszernek szánt kultúrnövénynél, kivétel nélkül, ezek is gén módosított növények.
Bármelyiket le lehet szedni fiatalon, és bármelyik ehető, de van kimondottan olyan fajta, amit erre "tenyésztettek" ki.
Ezeknek vastagabb, zsengébb héja van, nem a bogyóra termel a növény, hanem a húsos hüvelyre.
#6
" ezek is gén módosított növények. "
Te összekevered a génmódosítást a nemesítéssel. A két dolog közel sem ugyanaz Génmódosított növényeket nem is szabad ebben az országban termeszteni és árulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!