Mit eszik a cserediák?
Én azt ettem Angliában, amit az angolok.
Első pár napra vegyél neki pirítóst lekvárral vagy pl. sajtkrémmel, esetleg valamilyen sonkát kenyérrel és sajttal (pl. feketeerdei sonka, serrano sonka, a "selyemsonka" féléket meg a "csirkemellsonkát" kerüld, az nem sonka). Utána kiderül, miket szeret. Sült krumpli rántott hús/csirke telitalálat lehet, hacsak nem vega.
Reggelire lekváros vajas kenyér,felvágott,müsli.
Ebédre( körömpörkölt ne legyen mert kifut a világból)krumplis ételek,tészták,rakott ételek,gulyás,rántott dolgok,káposzta,zöldség.A belsőségeket,körmöket, lábakat mellőzném.De azért ha cserediák akkor azért jön,hogy megismerjen egy más kultúrát és a magyar konyha nem fog szégyenkezni,mert kiváló ízekben.
Reggelire mehet neki tojás, szalonna, joghurt, pirítós, müzli, bár az nekem nem kaja.
Érdekes mód nálam is járt egy helyes német lány csere diákként és ő két pofára ette azt amit elé raktam, sőt ebédre volt hogy hurkát evett, vitt is haza belőle magának, nem viccelek. Meg ugye a jó kis babgulyás, marha pörkölt, ilyeneket nem evett még és ezektől igaz jól lakott de nagyon ízlett neki, a füstölt kolbász is jó volt neki reggelire, sőt faterom direkt hozott lókolbászt, szarvas kolbászt ezeket is imádta pedig mondtuk neki hogy miaz és miből van. Valamilyen szinten beszélt magyarul így apámmal is jól elvoltak miközben én épp mást csináltam.
Igazából próbáld megbeszélni vele hogy mi az amit szeret mi az amit megenne, és próbáld rávenni őt arra hogy kóstolja meg azokat a kajákat amiket ő odahaza nem ehet, mivel gondolom azért érkezik hogy megismerje ezt a kultúrát és a mindennapokat. Persze figyelmeztesd őt hogy ne sokalljon be, nehogy rosszul legyen, főleg a füstölt dolgoktól mert azokat nyilván nem tudná a gyomra hirtelen megszokni.
Szerintem teljesen normális, nem kifejezetten magyar vagy nehéz, hanem átlagos ételeket. :)
Kivéve persze, ha cukorbeteg, vegetáriánus, vagy akármi "extra". Ezt jó lenne tisztázni.
Elöször kérdezd meg töle, hogy eszik-e húst (mert elég sokan vegetáriánusok), meg van-e valami, amit nem szeret vagy nem ehet valamiért.
De szerintem nem kell belöle ügyet csinálni, nem azért megy MO-ra, hogy azt egye, amit itthon.
Reggelire itt a legtöbben müzlit, pirítóst, zsömlét esznek, hozzá vajat, sajtot, szalámit vagy lekvárt és mézet, de természetesen nem mindent egyszerre.
Itt nem szokás minden nap leves, vagy leves van, vagy valami más. Nem minden nap esznek húst, viszont zöldségeket, salátákat sokkal gyakrabban. SOk esetben "ebéd" valami virsli zsömlével, mustárral meg salátával. (Természtesen itt a virslik húsból vannak - 70-80% hústartalom - és szója vagy krumplikeményítö nincs benne)
Amit kevesen szeretnek, az a belsöségek, meg a kimondottan zsíros húsok, de pl. a sült csülök sok területen ünnepi étel.
A csipössel vigyázni kell, mert itt a legtöbben nem esznek erösen, és ezt úgy kell érteni, hogy ami MO-on enyhén csípös, az nekik méregerös.
Szóval szerintem az elsö egy-két napra ne tervezz különösebben komolyat, és utána meg beszéljétek meg, hogy ha valami nem ízlik neki, ehet helyette kenyeret valamivel, vagy tésztát, stb.
Az sem mindegy, hogy Németország melyik részéröl jön, mert igen nagyok az eltérések az egyes területek között.
Ha konkrétan valamilyen fogással kapcsolatban lenne kérdésed, írhatsz privátban is, akkor gyorsabban tudok válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!