Mihez eszik a polentát?
Jól kell elkészíteni, és akkor nem a feltétnek kell dominálnia. :) A sok parmezán és sok vaj ad neki egy tökéletes ízt. Ha csak vízben főzzük meg, sóval, akkor igen, akkor nem lesz olyan, hogy magában is elfogy.
Amúgy vadhúshoz, marhahúshoz, de akár sült csirkéhez is tökéletes. Elkészíthető krumplipüré állagúra, vagy akár keményebbre is, aztán galuskát formázni belőle, és később olajban kisütve.
Bizony, borsos tokány.:)
Gyerekkoromban nem szerettem a puliszkát, most sűrűn főzök köretnek csirkepaprikáshoz, pörkölthöz, borsos tokányhoz. Bármilyen tokányhoz.
Én erdélyi vagyok, itt szeretik a túrós puliszkát, juhtúróval, szalonnapörccel, tejföllel összerakva. Én ugyan nem szeretem, de a lányom igen, ha hazajön mindig készítek neki.
Aztán emlékszem, hogy gyerekkoromban a nagyi készített tejes puliszkát. Forró puliszka hideg tejjel. Na, attól kirázott a hideg. Még most is, ha rágondolok.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!