Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A főzelék tényleg "hungarikum"?

A főzelék tényleg "hungarikum"?

Figyelt kérdés

2015. febr. 25. 23:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Na de tisztázzuk már a főzelék fogalmát, mert pl megnéztem a linseneintopf meg a Bohneneintopf néven említett ételeket és még az első talán elmegy lencseFŐZELÉKNEK, na de az utóbbi inkább egy tartalmas leves mint főzelék.
2015. márc. 30. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:

A Bohneneintopf NEM egy recept, hanem rengeteg különféle és sok közülük igencsak megfelel a magyar fözeléknek - persze van, amelyik nem.

De ettöl függetlenül igen sok német receptet ismerek, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint a fözelék, csak igen különféle neveket fordul elö: Gemüse (vagy név szerint valamelyik megnevezve) untereinander, Gemüse in Sauce, és igy tovább. (természetesen ehhez az én deifiníciómat vettem alapul, ami fött/párolt zöldség liszttel sürített lében - ez lehet rántás alapú, habart, a lényeg, hogy a saját fözöleve van hozzá felhasználva és sürítve)

2015. márc. 30. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!