1/12 anonim válasza:
Igen. Én még sehol semmilyen országban, ahol eddig jártam, nem volt sem étlapon, sem a háziak nem ismerték. (Kivéve Erdély).
2/12 anonim válasza:
Mi is így tanultuk angolon, hogy sehol máshol nem ismerik.
3/12 anonim válasza:
A németeknél elég gyakori, ugyanúgy rántással/habarással süritik, csak általában több a zöldség benne és kevesebb a liszt.
Viszont ott a legtöbbször ez a kaja, feltét csak igen ritkán van.
4/12 anonim válasza:
Nem az, nemetek is ismerik, csak maskeppen fozik. Linseneintopf, Bohneneintopf, ilyen neven futnak.
5/12 anonim válasza:
Svájcban is ismerik, csak nem tudják, hogy ismerik... ettem ott "bablevest tésztával" ami olyan sűrű volt, hogy megállt benne a kanál. Több ilyen levesnek hívott, de mindenfélétől túl sűrű mizériát készítenek.
6/12 anonim válasza:
Nem " hungarikum" az biztos. Ma már lejáratják ezt a minősítést, szinte már mindenre ráfogják.
Nem kellene okvetlenül kisajátítani mindent, amit már mások is feltaláltak...
7/12 anonim válasza:
Lengyelországban is népszerűek, pld babból vagy sárgaaborsóból, de a krumplifőzeléket, sóskát sajnos nem ismerik...
8/12 A kérdező kommentje:
bocsánat, lehet hogy rosszul tettem fel a kérdést, azt akartam kérdezni, hogy magyar találmány-e? ha ismerik még máshol, az ezt nem zárja ki!
2015. márc. 4. 21:51
9/12 anonim válasza:
Már hogy lenne magyar találmány? MIndenhol kitalálták a lissztel sürítést, meg a zöldségek megfözését, és nem egyvalaki kitalálta és attól tanulták el.
Ez ugyanolyan, mint a húsleves, azt is mindenhol ismerik, mert a nyers húst meg kellett fözni, hogy ehetö legyen, az meg, hogy mást is beletesznek, csak mellékes volt.
10/12 anonim válasza:
#8: Csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel, az USA-ban valaki biztosan szabadalmaztatta ezt is, aki ott most a főzelék feltalálójának számít ;-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!