Elég nagy ásványvíz fogyasztó vagyok, de amit ma vettem, rá volt írva, hogy pH 7,4 (Enyhén lúgos). Na most nem tudom mennyire természetes ez, nem semlegesnek kellene lennie? Vagy még 1 kérdés: A csapvizeknek mennyi a pH-juk?
Figyelt kérdés
Vagy ez mindenhol változó? (Természetesen MO-n belül). Ha valaki tudna linkelni egy webcimet vagy valamit bemásolni ide, ami erről szól azt megköszönném!2010. febr. 2. 20:38
1/3 anonim válasza:
Az ivóvíz ideális pH-értéke: 7. Ha a pH-érték 7-nél nagyobb, lúgos közegre, ha 7-nél kisebb, savas közegre utal. A bőr számára az ideális pH-érték 5,5.A szénsavas üdítőitalok (limonádék) pH-értéke 4,5-5, a valódi ásványvizeké 9, vagy magasabb, az ivóvíz ideális pH-értékétől mindkét esetben eltér.
Ezt találtam csak róla. Remélem tudtam segíteni. :)
2/3 anonim válasza:
Hohó itt van egy nagy tévedés én vízkémikus vagyok 9-es pH-jú víz az túl lúgos nem egészséges!8,2 pH a maximum iváshoz! A 7,4-es pH az jó ivásra enyhén szódabikarbónás víz az.Az összetételében biztos meg van hogy HCO3 és Na több van benne. A vízvezetéki vízek 7 +-0,1pH-júak.
3/3 anonim válasza:
A vízek összetétele minden területen változó attól függ hogy milyen rétegen megy át.Ha valamiből több van benne mint az átlag az az ásványvíz.Vannak lúgos vízek és savanyú vízek, a harmadik ásványvíz a keserűvíz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!