Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ti is utáljátok a magyar konyhát?

Ti is utáljátok a magyar konyhát?

Figyelt kérdés
Minden főétel hagymával készül, és nincs semmilyen olyan nemzeti ételünk, amit egy elegáns étteremben jó érzéssel fel lehetne szolgálni.
2014. jún. 22. 19:09
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
95%

Őőőőő, remélem érzed az ellentmondást! Azért használjuk fel minden undorító, mócsingos, olcsó, hányadék, normál "ember számára ehetetlen részét az állatnak, mert valaha nem volt választásunk, és beépült a magyar konyhaművészetbe.

Ettől még gusztustalan és egészségtelen marad. "


Nincs ellentmondás. Az meg, hogy mivel gusztustalanabb egy disznósajt egy nyálkás csigától vagy kagylótól, vagy akár egy sült kígyótól, vagy egy bébipoliptól amit nyersen szokás elfogyasztani az ízlés dolga. És nem tudom mit értesz mócsing alatt én az elrághatatlan csontos bőrös izületes darabokat és ilyen bizony nincs az ételbe. A zuzát is rendesen meg kell tisztítani és elég ideig főzni akkor nem lesz rágós. Arról meg külön vitákat lehetne folytatni, hogy mi az egészségtelenebb egy háztáji disznóhús vagy a sok vegyszerezett génmódosított zöldség gyümölcs. Nem akarlak meggyőzni mert nem is tudnálak de a magyar konyha nem egyenlő a zsíros, tocsogós mócsingos kajákkal. És még egy apró megjegyzés arra, hogy szerinted egysíkú volt a fűszerfelhasználásunk. [link] Te nem szereted a magyaros kajákat nincs ezzel baj, hisz attól szép a világ, hogy különbözőek vagyunk.

2014. jún. 22. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/40 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudom, 8-ast ki pontozta le, a lényeget tekintve igaza van. A XX. század fokozatosan építette le a magyar konyhát...két világháború, utána meg a szocializmus túlszabályozott éttermi világa, szakácskönyvei, és elbaszott szakácsoktatása. Ha valaki kételkedik benne, lepontozás helyett utánaolvashat. Ettől még a magyar konyhának vannak remek ételei (attól még, hogy valami egészségtelen és/vagy zsíros, nem feltétlenül ROSSZ), de van hova fejlődnie.

Amit én a magam részéről az ügy érdekében teszek, hogy igyekszem minél sokfélébb receptet kipróbálni: olasz, indiai, kínai konyha stb. És aztán ezeket néha variálom, és egy-kettőből egész érdekes kombinációja lett a magyaros és a külföldies stílusnak. :) ez a fejlődés útja: az ember megtanulja, hogy más mit csinál, lemásolja, aztán testreszabja. :)

2014. jún. 22. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/40 anonim ***** válasza:
90%
Itt 12-es: egyébként aki a magyar konyhát nem szereti, az sokszor azért nem, mert csak valami elbaszott kajákon keresztül ismerte meg: spórolos, gagyi éttermek, vagy otthon rosszul főző szülők/rokonok le tudják rombolni a jó kaják imidzsét is. :)
2014. jún. 22. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/40 anonim ***** válasza:
27%

"Nincs ellentmondás. Az meg, hogy mivel gusztustalanabb egy disznósajt egy nyálkás csigától vagy kagylótól, vagy akár egy sült kígyótól, vagy egy bébipoliptól amit nyersen szokás elfogyasztani az ízlés dolga."


Abban különbözik, hogy az általad felsorolt ételek ínyencségnek számítanak az adott országban is. Csigát és egyebeket pl. kifejezetten ünnepi alkalmakkor volt szokás fogyasztani = évszázadokkal ezelőtt is felismerték már az élvezeti értékét. Ehhez képest a fent említett magyar ételek a legutolsó disznószarban turkáló nyomorban élő emberek ételei voltak, ennek függvényében a minőségük is olyan természetesen...


"Arról meg külön vitákat lehetne folytatni, hogy mi az egészségtelenebb egy háztáji disznóhús vagy a sok vegyszerezett génmódosított zöldség gyümölcs."


Háztáji zöldség, tojás, gyümölcs? Tudod, azt is feltalálták már...Ahogy az agyonhormonozott-vegyszerezett húst is. Minden éremnek két oldala van! A szomorú valóság viszont az, hogy a magyar átlagember bizony mindkettőből az agyonvegyszerezettet veszi. A különbség, hogy ha a zöldségnek a héját levágja, nem árt...a húsról ugyanez nem mondható el. Valamint a probléma utoljára is mondom, elsősorban azzal van, hogy a magyar konyha nagyrésze ELSŐSORBAN a hús legzsírosabb, leghasználhatatlanabb hulladékrészeire épül. Ezzel van a gond...

2014. jún. 22. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/40 anonim ***** válasza:
87%
utolsó: csigát és tengeri állatokat sok helyen ették a szegények - attól függően, hogy kinek mi jutott. Téged a te előítéleteid vezetnek, így a veled való vita teljesen értelmetlen.
2014. jún. 23. 00:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/40 anonim ***** válasza:
90%

"Csigát és egyebeket pl. kifejezetten ünnepi alkalmakkor volt szokás fogyasztani = évszázadokkal ezelőtt is felismerték már az élvezeti értékét. Ehhez képest a fent említett magyar ételek a legutolsó disznószarban turkáló nyomorban élő emberek ételei voltak, ennek függvényében a minőségük is olyan természetesen... "


No comment.

2014. jún. 23. 02:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/40 anonim ***** válasza:
19%
nekem konkrétan felfordul a gyomrom a magyar kajáktól... az még hagyján, hogy zsíros de tényleg annyira egyhangú és unalmas, ráadásul egészségtelen is. még a sütik közül sem szeretem a magyarokat... elképzelni sem tudom hogy szeretheti ezeket ennyire ez a nemzet.
2014. jún. 23. 05:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
ha csak pörköltet kéne ennem, valszeg én is unnám. de mivel senki nem kényszerít rá, ezért szerencsére ehetek változatosan, és attól még a magyarosch kajákat is lehet szeretni.
2014. jún. 23. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/40 bumbi02 ***** válasza:
96%

Csak hogy néhány dolgot tisztába tegyünk.


A disznósajt nem magyar találmány, a német parasztikonyhában ugyanúgy megjelenik, mint az osztrákban. És az osztrák csúcsgasztronómiában ugyanúgy használjuk.


A véres hurka szintén nem magyar jellegezetesség.. Blutwurstként az osztrákok, Grieweworschtként a német paraszti konyha ugyanúgy elkészíti. (persze számomra akkoris ízletesebb volt az otthoni véres hurka mint az itteni Blutwurst).


Az abaléből főtt leves szintén nem mondható magyarosságnak, németek szintén ismerik (metzlsuppe)



A magyar konyha - ha ismernénk ugye bár - jó. Csak az a baj, hogy az utóbbi években kihalt. Sajnos a konyhánk nem csak abból állt, hogy pörkölt, meg nokedli, gulyáslevessel és somlóival. A magyar konyha ugyanúgy használta az ánizst, gyömbért, kaprot, fahéjat, mint a borsot, vagy majorannát.



Én egyedül azt nem szeretem, hogy sokaknál két véglet van magyar konyhából. És két féleképp fűszereznek:


A verzió: só,bors,paprika

B verzió: só, + minden létező fűszer


De ez nem a magyar gasztronómia hibája, hanem annak a félreértése.

2014. jún. 23. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/40 A kérdező kommentje:

Amit még kifejezetten utálok, és csak a magyar konyhában található meg, az, hogy a vágási melléktermékekből is rengeteg étel készül, például tüdő, nyelv, agyvelő, szív, vese, here...

Megértem, hogy régen ezeket azért ettük, mert egy egész marha levágása után mindent fel kellett használni, amit lehet, mert nem volt szabad pazarolni, plusz belsőségeket olcsón lehetett venni, nem úgy, mint a normális húst, most viszont a XXI. században semmi létjogosultságuk sincs már, nem vagyunk rászorulva.

2014. jún. 23. 11:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!