Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ti is utáljátok a magyar konyhát?

Ti is utáljátok a magyar konyhát?

Figyelt kérdés
Minden főétel hagymával készül, és nincs semmilyen olyan nemzeti ételünk, amit egy elegáns étteremben jó érzéssel fel lehetne szolgálni.
2014. jún. 22. 19:09
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
97%
Én imádom :) akkor ne edd, ha nem tetszik.
2014. jún. 22. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/40 anonim ***** válasza:
86%
Dehogynem gulyás, pörkölt, halászlé, kocsonya, túrós tészta tepertővel, kaporral, soroljam még?
2014. jún. 22. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/40 anonim ***** válasza:
58%
Pedig nagyon sok elegáns étteremben szolgálnak fel magyar ételeket, Sokkal jobb ízűek, mint a most divatos "fogyókúrás", külföldről átvett ételek.
2014. jún. 22. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/40 anonim ***** válasza:
97%
Elég sok étterem próbálja újragondolni a magyaros kajákat, és egész jó dolgok születnek belőle. A hagymás alap az egész közép-európai konyhára jellemző, és semmi baj nincs vele, az nem árt semminek.
2014. jún. 22. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/40 anonim ***** válasza:
96%

Hagymás alappal nincs gond, paprikával pláne. Az ízek jók, de zsírosak az ételek, nehezek ettől fűszerekkel együtt főleg.

Nem tudom, mi neked az elegáns étterem, a nagyon k.....rva elegáns éttermekben úgyis más formában készítik el ezeket

2014. jún. 22. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/40 anonim ***** válasza:
59%

Utálni nem utálom, de elég hátul van a listámon!


A praktikákat szeretem belőle, mint a rántás-habarás, pörkölt/lecsóalap és társai - igaz, ezek sok más konyhában is megvannak, de mivel én a magyar konyhán át tanultam meg őket, azzal azonosítom. Ezeket, és még más gyakorlatokat is könnyen lehet bármilyen nemzetközi ételre alkalmazni.


Szeretem a magyaros ízvilágot is, bizonyos szintig. Tehát a hagymát, fokhagymát, pirospaprikát, erős ízeket.


Nem szeretem viszont, illetve kifejezetten utálom, hogy szinte elvárás, hogy egy étel zsírban tocsogó legyen és mócsingos kolbásszal-hurkával és egyéb undorító darabokkal teli - zúzapörkölt, csirkeláb a levesben, büdös csirkemáj, undorító kocsonya a disznó füléből, disznósajt és hasonló remekművekre gondolok itt.


Illetve ami engem a legjobban zavar a magyar konyhában az az, hogy EGYSZÍNŰ! Más nemzetek konyhái változatosan alkalmaznak 20-30 vagy többféle fűszert is, a magyarnál jó ha10 előfordul, az is szórványosan. Máshol régiónként alkalul az ízvilág, nálunk meg annyit változik, hogy piros-e a mócsingos főzelék vagy fehér...


Azokat a konyhákat szeretem, ahol nem az egyszerű, lehető legolcsóbb ételekre rendezkedtek be, hanem arra, hogy az étkezés valóban élvezet legyen.

2014. jún. 22. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/40 anonim ***** válasza:
97%
Én szeretem, és kedves utolsó válaszoló a mócsingos darabos, zsírban tocsogó kaják nem magyarosak hanem csak rosszul elkészítettek. Az újházi tyúkhúslevest vagy egy csirkepaprikást galuskával, vagy gulyást, vagy főzeléket, vagy töltött káposztát nem tudom elképzelni, hogy ne lehessen elegánsan tálalni. A gasztronómiában meg sokat közrejátszott a török uralom mert egyedül a sertést nem vitték el az emberektől ami szerintük tisztátalan állat ezért a magyar ember igencsak leleményesen felhasználta minden részét az állatnak így született a kolbász, hurka, sült vér, disznósajt stb. Nem lenézni kéne hanem büszkének lenni, hogy amit leölünk annak minden részét felhasználjuk.
2014. jún. 22. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/40 anonim ***** válasza:
87%
Nem büszkélkednék vele, az tény. Kétszáz évvel ezelőtt változatos volt a magyar konyha, mind alapanyagok, mind elkészítési eljárások tekintetében, az jó lehetett, de mára ebből csak egy tucat alapanyag maradt feleannyi elkészítési móddal. Amiből a magyar nem pörköltet főz, azt kirántja, sz*rrá főzi vagy behabarja; úgy tűnik, mintha a zöldséget, gyümölcsöt nyersen fogyasztani törvényileg tilos lenne; indokolatlanul zsíros és teljesen egyforma minden.
2014. jún. 22. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/40 anonim ***** válasza:
96%
Sokat főzök magyar kaját, de semmi nincs sz@rrá főzve, se zsírba tocsogva. A magyar kaja nem ezt jelenti :D
2014. jún. 22. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/40 anonim ***** válasza:
34%

"a mócsingos darabos, zsírban tocsogó kaják nem magyarosak...

így született a kolbász, hurka, sült vér, disznósajt stb. Nem lenézni kéne hanem büszkének lenni, hogy amit leölünk annak minden részét felhasználjuk."


Őőőőő, remélem érzed az ellentmondást! Azért használjuk fel minden undorító, mócsingos, olcsó, hányadék, normál ember számára ehetetlen részét az állatnak, mert valaha nem volt választásunk, és beépült a magyar konyhaművészetbe.


Ettől még gusztustalan és egészségtelen marad.


A mócsingos és zsíros pedig sajnos nem csak a rossz elkészítés hibája - gondolom te sem akarod bemagyarázni nekem, hogy a disznóhús nem zsíros, és hogy a zúzapörkölt nem mócsingos, mikor az egész zúza egy nagy mócsing...

2014. jún. 22. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!