Ti is utáljátok a magyar konyhát?
Hagymás alappal nincs gond, paprikával pláne. Az ízek jók, de zsírosak az ételek, nehezek ettől fűszerekkel együtt főleg.
Nem tudom, mi neked az elegáns étterem, a nagyon k.....rva elegáns éttermekben úgyis más formában készítik el ezeket
Utálni nem utálom, de elég hátul van a listámon!
A praktikákat szeretem belőle, mint a rántás-habarás, pörkölt/lecsóalap és társai - igaz, ezek sok más konyhában is megvannak, de mivel én a magyar konyhán át tanultam meg őket, azzal azonosítom. Ezeket, és még más gyakorlatokat is könnyen lehet bármilyen nemzetközi ételre alkalmazni.
Szeretem a magyaros ízvilágot is, bizonyos szintig. Tehát a hagymát, fokhagymát, pirospaprikát, erős ízeket.
Nem szeretem viszont, illetve kifejezetten utálom, hogy szinte elvárás, hogy egy étel zsírban tocsogó legyen és mócsingos kolbásszal-hurkával és egyéb undorító darabokkal teli - zúzapörkölt, csirkeláb a levesben, büdös csirkemáj, undorító kocsonya a disznó füléből, disznósajt és hasonló remekművekre gondolok itt.
Illetve ami engem a legjobban zavar a magyar konyhában az az, hogy EGYSZÍNŰ! Más nemzetek konyhái változatosan alkalmaznak 20-30 vagy többféle fűszert is, a magyarnál jó ha10 előfordul, az is szórványosan. Máshol régiónként alkalul az ízvilág, nálunk meg annyit változik, hogy piros-e a mócsingos főzelék vagy fehér...
Azokat a konyhákat szeretem, ahol nem az egyszerű, lehető legolcsóbb ételekre rendezkedtek be, hanem arra, hogy az étkezés valóban élvezet legyen.
"a mócsingos darabos, zsírban tocsogó kaják nem magyarosak...
így született a kolbász, hurka, sült vér, disznósajt stb. Nem lenézni kéne hanem büszkének lenni, hogy amit leölünk annak minden részét felhasználjuk."
Őőőőő, remélem érzed az ellentmondást! Azért használjuk fel minden undorító, mócsingos, olcsó, hányadék, normál ember számára ehetetlen részét az állatnak, mert valaha nem volt választásunk, és beépült a magyar konyhaművészetbe.
Ettől még gusztustalan és egészségtelen marad.
A mócsingos és zsíros pedig sajnos nem csak a rossz elkészítés hibája - gondolom te sem akarod bemagyarázni nekem, hogy a disznóhús nem zsíros, és hogy a zúzapörkölt nem mócsingos, mikor az egész zúza egy nagy mócsing...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!