Menülap vizsga?

Figyelt kérdés

Holnap vizsga , a menülapom magában jó de nemtudom mit mondjak arra hogy miért ezt ajánlom, a következők:

Törley Chardonnay - Gyöngyöstarjáni királyleányka - Csongrádi Kékfrankos Rosé - Tokaji Sárgamuskotály - Tojáslikőr - Szentkirályi ásványvíz - Lazacos, krémsajtos töltött tojás - Tavaszi gazdagleves galuskával - Bárányborda ribizliszósszal és zöldséges tarhonyával - Almás muffin - Latte Macchiato

Nagyon hálás lennék ha segítenétek!

2014. máj. 19. 20:07
 1/4 anonim válasza:
Ha jól emlékszem, akkor a menüsort nem csak "szimlpán" kellett összeállítani, hanem a tételben megadták az alkalmat, az évszakot és az osztálybasorolást (pl. tavaszi esküvő I. osztályon, vagy nyári vacsora nyugdíjasklubban). Igazából ezzel lehetne megmagyarázni, hogy miért úgy állítom össze, ahogy.
2014. máj. 20. 12:49
 2/4 A kérdező kommentje:
Húsvéti menülap ez, minden ital megvan milyen ételhet illik de ha kérdezik hogy miből készült a lazacos, krémsajtos töltött tojás, elég ha aztmondom az igazgatónőnek hogy füstölt lazac és a krémsajtos töltött tojásból?
2014. máj. 20. 22:36
 3/4 anonim válasza:

Szerintem azért nem elég, mert tulajdonképpen csak annyi plusz információt adsz a menülapon megjelentekhez képest, hogy a lazac maga füstölt. :-)

Ilyenkor elmondják, hogy milyen eljárással készült (főzés, sütés, párolás), milyen fűszerekkel (pontos fűszernév, vagy esetleg "friss fűszerek"), pl. a gazdaglevesben milyen zöldségek vannak, habart-e, vagy rántott, stb. Persze nem kell részletesen elmondani az elkészítés menetét, csak pár szóban a lényeget, hogy a vendég el tudja képzelni, mire számíthat, ha azt az ételt választja. A vizsgabiztos meg arra kíváncsi, hogy tudod-e, hogyan készül, akár még csak elvi szinten is.

Nem tudom mostanában hogy van, de amikor én vizsgáztam (majdnem húsz éve), akkor még olyanokba kérdezhettek bele - az általad említett menüsort alapul véve -, hogy mondjuk a vendég azt mondja, megkóstolná a muffint, de túl száraz neki magában, mit ajánlasz neki. És ilyenkor lehet mondani, hogy fahájas, vagy almás fagylalt, esetleg tejszínhab.

Tehát a lényeg röviden annyi, hogy azt akarják lemérni, tudod-e, hogy pontosan mi az, amit összeállítottál, vagy csak szimplán bemagoltál egy előre megírt menüsort.

De ha jól látom, akkor már megvolt a vizsga. Hogy sikerült?

2014. máj. 21. 10:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Enyém volt a legjobb, 1 es, egyszerű volt hogy ehhez az ételhet mit ajánlottam, és hogy mit tudok róla stb.
2014. máj. 21. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!