Menülap vizsga?
Holnap vizsga , a menülapom magában jó de nemtudom mit mondjak arra hogy miért ezt ajánlom, a következők:
Törley Chardonnay - Gyöngyöstarjáni királyleányka - Csongrádi Kékfrankos Rosé - Tokaji Sárgamuskotály - Tojáslikőr - Szentkirályi ásványvíz - Lazacos, krémsajtos töltött tojás - Tavaszi gazdagleves galuskával - Bárányborda ribizliszósszal és zöldséges tarhonyával - Almás muffin - Latte Macchiato
Nagyon hálás lennék ha segítenétek!
Szerintem azért nem elég, mert tulajdonképpen csak annyi plusz információt adsz a menülapon megjelentekhez képest, hogy a lazac maga füstölt. :-)
Ilyenkor elmondják, hogy milyen eljárással készült (főzés, sütés, párolás), milyen fűszerekkel (pontos fűszernév, vagy esetleg "friss fűszerek"), pl. a gazdaglevesben milyen zöldségek vannak, habart-e, vagy rántott, stb. Persze nem kell részletesen elmondani az elkészítés menetét, csak pár szóban a lényeget, hogy a vendég el tudja képzelni, mire számíthat, ha azt az ételt választja. A vizsgabiztos meg arra kíváncsi, hogy tudod-e, hogyan készül, akár még csak elvi szinten is.
Nem tudom mostanában hogy van, de amikor én vizsgáztam (majdnem húsz éve), akkor még olyanokba kérdezhettek bele - az általad említett menüsort alapul véve -, hogy mondjuk a vendég azt mondja, megkóstolná a muffint, de túl száraz neki magában, mit ajánlasz neki. És ilyenkor lehet mondani, hogy fahájas, vagy almás fagylalt, esetleg tejszínhab.
Tehát a lényeg röviden annyi, hogy azt akarják lemérni, tudod-e, hogy pontosan mi az, amit összeállítottál, vagy csak szimplán bemagoltál egy előre megírt menüsort.
De ha jól látom, akkor már megvolt a vizsga. Hogy sikerült?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!