Akinek a párja kizárólag a magyaros fűszerezésű ételeket hajlandó elfogyasztani, az hogy oldja meg, ha egzotikusabbat szeretne enni?
Levágod elé, hogy ez a menü, ha nem tetszik egyen mást. TE vagy a szakács, ő ne háborogjon.
Mindkettőtök véleménye kellene, hogy számítson, de olyan ősparasztokéra nem kell adni, akinek három fűszer létezik a világon.
Főzd amit szeretnél, vagy megszokja vagy eszik mást.
Igen. Ha nem tetszik főzöl magadnak, elég egyszerű. A kérdező párja láthatóan nem tud a só-bors-paprika szentháromságon kívül létezni, de ettől még neki nem kell konyhai sivárságban unnia a fejét.
A kérdezőnek még annyit, hogy talán a lecsó+koriander párosítás helyett fokozatosan nevelje meg a párját. Ha korianderzöldről van szó, az kb. az emberek által legkönnyebben utált zöldfűszer és ízben sem tudom nagyon elképzelni a lecsóhoz. Ha őrölt korianderről van szó az persze más tészta.
Ha nem tetszik neki, főzzön ő magának.
Örülnie kellene, hogy főzöl rá...
Kezdjük ott, hogy a bors nem is magyar. Meg sem terem itt.
A paprika sem magyar, csak meghonosodott betelepülő. Maradt a só, ami világfi.
És mit raksz az édes ételekbe? Cukor van az étrendben?
Magam (47/F) ezt a helyzetet el sem tudom képzelni. De ha kénytelen lennék, akkor apró lépésekben próbálkoznék a megoldással. Mondjuk a már javasolt kakukkfűvel, ami mellesleg szintén hazai termék.
Nem lehet, hogy nem a fűszerek ízével, ízhatásával van a probléma, hanem a tudattal, hogy "egyéb vacak" is van benne?
Rögvest egy próba; észreveszi-e a párod az "idegen" fűszert, ha nem tudja, hogy van benne?
Hát inkább semmit se fűzök az ilyen hozáállásokhoz, hogy megnevelni a práját, meg ha nem tetszik...
Az jó ötlet hogy fele után ketté veszed magatoknak. De szerintem a mediterrán konyha fűszereivel próbálkozz, ha pont a koriander nem ízlett neki az nem nagy ügy, nekem se jön be minden fűszer. Ami a magyaros szájnak ízleni szokott pl: babérlevél, kömény, gyömbér, oregano, azért van bőven és azok java részét mi is használjuk, persze már aki de használjuk. Aztán meg lehetne próbálni nem magyar de általánosan népszerű ételeket is ami kicsit kikacsintás lenne neki. Pizzát csak szereti pl?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!