Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A svéd asztalról a szállodákba...

A svéd asztalról a szállodákban miért raknak az emberek annyi ételt a tányérjukra aminek felét sem fogják elfogyasztani?

Figyelt kérdés
2012. szept. 3. 16:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy van ilyen is, de szerintem egyáltalán nem jellemző. Ahol én eddig jártam, a kaja után az összeszedett tányérok többsége üres volt.
2012. szept. 3. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Tipikus magyar szokás, ha fizeted érte, akkor az az övé, nem érdekli, ha megmarad...

2 hete voltunk nyaralni, kiveszi a nő a kolbászt, és otthagyja az egészet a tányéron....Miért???

Én inkább 2x mentem, ha nem voltam biztos benne, hogy meg tudom enni.

2012. szept. 3. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Magyar szokás. A maradékot elviszi magával a következő evésidőre.
2012. szept. 3. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Saját tapasztalat (megfigyelés, persze inkább csak észrevételezés) a nagy többség nem ilyen...

Ha úgy adódott inkább többször fordultam..

2012. szept. 3. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, én pont azt szeretem a svédasztalban, hogy tudok mindenből kicsi adagokat választani. Az éttermi adagokból még a féladag ételt kérve sem tudok mindent megenni - egyszerűen nem fér belém - és ettől mindig kínosan érzem magam, mikor visszaküldöm az étel harmadát... De hát hányásig meg nem ehetem magam csak udvariasságból. Úgyhogy nekem a svédasztal igazi oázis. Sok mindenből tudok egész keveset enni, a legjobb. Persze előfordult már, hogy elszámítottam magam, és az utolsó pár falatot már nem ettem meg. De hogy egészben otthagyjak valamit, amit kivettem, az soha.
2012. szept. 3. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Hogy elbórhassák, és így napközben nem kell még külön fizetni a kajáért :)
2012. szept. 3. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
84%

Hát igen, mondhatom én is, hogy sajnos magyar szokás.

nyaraltunk már külföldön, itthon is szállodában félpanziós ellátással.

a reggeli mindig svédasztalos volt. külföldön meg sem kellett szólalni senkinek ahhoz, hogy tudjam, magyarok...

púpozva rakva a tányér, alig tudott elbalanaszírozni az asztalához.Ráadásul olyan ételekkel pakolják meg, amit itthon a tescóban is megvehet... szalámi, sajt stb.

az pl eszekbe sem jutott, hogy egy kis sovány prágai sonka sárgadinnyével milyen lehet.külföldön is felvitték a szobába a" megszerzett" elemózsiát, de a magyar szállodában még furább volt.( Balaton,Ezüstpart)

Ott honfitársaink egyenesen kis tarisznyákkal, dobozkákkal, indultak reggelizni. a kitett kb 300-500 minivaj,lekvár,méz percek alatt eltűnt, ugyanígy a péksütemények is.a később kelők, csak a lepusztított

asztalt, és a kis szatyros távozókat látták.

persze ők sem maradtak reggeli nélkül, nem erről van szó, csak magáról a jelenségről.

vagyis én inkább üres tányérokat és megpakolt reklámszatyrokat láttam.

2012. szept. 3. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát én nem mondanám, hogy magyar szokás. Szoboszlón üdültünk, és német csoportok jöttek busszal. Hát azt a zabálást látnátok. És mikor jönnek értük a buszok, és mennek haza. Az átlátszó reklámszatyrok mind tele mini vajjal, mézzel, kocka sajttal, kis lekvárral stb. Táskával jönnek reggelizni, és csomagolnak egész napra.
2012. szept. 3. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
68%

Azért rakják a tányérjukra, mert nagyon guszták, és a szemük többet kíván, mint amit a gyomor elbír.

Az egy dolog, ha az az egy-két falat a tányéron marad, de az, hogy málhás szamárként cuccolja magával a kajákat?

Szóval ha a magyarok ezt csinálják, a németek pedig úgy gondolják, hogy itt az a szokás, hogy első nap kirakják a heti készletet, ezért spájzolni kell nekik is!

2012. szept. 3. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Miért írjátok, hogy magyar szokás? egyáltalán nem az, minden nációban vannak ilyenek és olyanok.


A kérdésre a választ egy közmondással jellemezném.


Csak a szeme kívánja.


Az átlagember (nem csak magyar) általában azt reggelizi amit otthon talál és ez általában egyféle kaja, míg a svédasztalon sok finomság egyszerre ott van és ha két három féle kaját megkóstol akkor már tele a tányér.


Már dolgoztam szállodában és a maradék kaját kidobják (nem állatmenhely, iskola, óvoda konyhájára kerül sőt még nem is a hajléktalanoknak adják hanem egyenesen megy a szemétbe) pl ha a narancslé nem fogy el két órán belül akkor kiöntik és facsarják az újat. eszméletlen pazarlás van, úgyhogy bátran egyék degeszre magukat vigyenek amennyi kell hisz kifizették bőven az egyéb díjjakban az árát.

2012. szept. 3. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!