A svéd asztalról a szállodákban miért raknak az emberek annyi ételt a tányérjukra aminek felét sem fogják elfogyasztani?
Tipikus magyar szokás, ha fizeted érte, akkor az az övé, nem érdekli, ha megmarad...
2 hete voltunk nyaralni, kiveszi a nő a kolbászt, és otthagyja az egészet a tányéron....Miért???
Én inkább 2x mentem, ha nem voltam biztos benne, hogy meg tudom enni.
Saját tapasztalat (megfigyelés, persze inkább csak észrevételezés) a nagy többség nem ilyen...
Ha úgy adódott inkább többször fordultam..
Hát igen, mondhatom én is, hogy sajnos magyar szokás.
nyaraltunk már külföldön, itthon is szállodában félpanziós ellátással.
a reggeli mindig svédasztalos volt. külföldön meg sem kellett szólalni senkinek ahhoz, hogy tudjam, magyarok...
púpozva rakva a tányér, alig tudott elbalanaszírozni az asztalához.Ráadásul olyan ételekkel pakolják meg, amit itthon a tescóban is megvehet... szalámi, sajt stb.
az pl eszekbe sem jutott, hogy egy kis sovány prágai sonka sárgadinnyével milyen lehet.külföldön is felvitték a szobába a" megszerzett" elemózsiát, de a magyar szállodában még furább volt.( Balaton,Ezüstpart)
Ott honfitársaink egyenesen kis tarisznyákkal, dobozkákkal, indultak reggelizni. a kitett kb 300-500 minivaj,lekvár,méz percek alatt eltűnt, ugyanígy a péksütemények is.a később kelők, csak a lepusztított
asztalt, és a kis szatyros távozókat látták.
persze ők sem maradtak reggeli nélkül, nem erről van szó, csak magáról a jelenségről.
vagyis én inkább üres tányérokat és megpakolt reklámszatyrokat láttam.
Azért rakják a tányérjukra, mert nagyon guszták, és a szemük többet kíván, mint amit a gyomor elbír.
Az egy dolog, ha az az egy-két falat a tányéron marad, de az, hogy málhás szamárként cuccolja magával a kajákat?
Szóval ha a magyarok ezt csinálják, a németek pedig úgy gondolják, hogy itt az a szokás, hogy első nap kirakják a heti készletet, ezért spájzolni kell nekik is!
Miért írjátok, hogy magyar szokás? egyáltalán nem az, minden nációban vannak ilyenek és olyanok.
A kérdésre a választ egy közmondással jellemezném.
Csak a szeme kívánja.
Az átlagember (nem csak magyar) általában azt reggelizi amit otthon talál és ez általában egyféle kaja, míg a svédasztalon sok finomság egyszerre ott van és ha két három féle kaját megkóstol akkor már tele a tányér.
Már dolgoztam szállodában és a maradék kaját kidobják (nem állatmenhely, iskola, óvoda konyhájára kerül sőt még nem is a hajléktalanoknak adják hanem egyenesen megy a szemétbe) pl ha a narancslé nem fogy el két órán belül akkor kiöntik és facsarják az újat. eszméletlen pazarlás van, úgyhogy bátran egyék degeszre magukat vigyenek amennyi kell hisz kifizették bőven az egyéb díjjakban az árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!