A svéd gomba salátát hogy készítitek el?
Szia !én leírom neked, hogy én hogy szoktam.
négy főre kb. fél kg. vékonyra szelt gomba szükséges.
egy közepes hagymát finomra vágok, kevés olajon megdinsztelek.meghintem pici pirospaprikával, ráteszem
a gombát, finoman sózom és fedő alatt puhára párolom.
közben dobok bele 2 babérlevelet.citrommal is jó, de én
naranccsal szoktam ízesíteni. szóval a megmosott narancs héját belereszelem.két 70 gr-os, vagy egy 140 gr-os paradicsompürét belekeverek.a narancs levéből is csavarok
hozzá, de akkor már kóstolgatom, hogy édeskés savanykás pikáns legyen. lehet, hogy egy csipet cukor is kívánkozik bele.végül egy kis őrölt borssal fűszerezem.
a végén a babérlevelet eltávolítom.jól behűtve hús és
köret mellé savanyúság helyett szoktam ilyet csinálni elég gyakran.
én régimódi vagyok és mindent zsírral főzök, de ezt
mindenképpen olajjal, mert behűtve a zsír megdermedne.
próbáld ki, biztosan ízleni fog.
Üdv:-eri-
@ -eri-
a receptedet kimásoltam, olvasásra nagyon megtetszett, köszi!
(Éva, aki privát is irt neked - ma is)
Szia! most nyitottam meg a gépet, látom a kérdésedet.
Jó üvegesből is, de öntsd le a levét, és nem kell agyonpárolni. a többi része ugyanaz.
bár azért megkockáztatom neked a megjegyzésemet, hogy
sima sampion gombát szerintem bárhol kapsz jártadban-keltedben és azért van különbség.Sok sikert !
üdv:-eri-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!