Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A svéd asztalról a szállodákba...

A svéd asztalról a szállodákban miért raknak az emberek annyi ételt a tányérjukra aminek felét sem fogják elfogyasztani?

Figyelt kérdés
2012. szept. 3. 16:39
1 2
 11/13 doboszoli ***** válasza:
82%

Szeretek enni, főleg jót.

De ott tudok hagyni a tányéron egy falat húst, egy szem rósejbnit, bármit, ha jól laktam.(nejem megőrül tőle..)

Otthon is, meg "all inclusive" is.

2012. szept. 3. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 Robinson76 ***** válasza:
100%
Szakmabeliként sajnos ezt csak megerősíteni tudom,pedig folyamatosan töltik fel a pincérek a büféasztalt.A vendégek többsége attól fél,hogy nem jut neki vagy nem akar annyit fordulni.Megszokta,hogy otthon sietve,kapkodva eszik,és elfelejti,hogy pihenni jött,és ráérne többször venni kisebb adagokat.
2012. szept. 3. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 mustafa33 ***** válasza:
100%

"tipikus magyar szokás" ?

Hát a szlovákok is púposra rakják a tányért, azt tartják ilyenkor: -kedz zadarmo, žim aj kedz čereva roztarha. Ez magyarul anyitt tesz: ha ingyen van, megeszem ha a beleimet is szétpukkasztja.

(mielőtt valaki belekötne, hogy a Štúr féle nyelven nem érti, ez zempléni dialektus)

2012. szept. 4. 01:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!