Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Csak pontyból készülhet...

Csak pontyból készülhet halászlé? Heringből nem szoktak? Abban sokkal kevesebb szálka van.

Figyelt kérdés
2013. dec. 25. 14:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A hering egy tengeri hal, fényévekről sincs semmi köze ízben egy édesvízi halhoz, teljesen alkalmatlan halászlének.


Nem csak pontyból lehet halászlevet készíteni, a legjobb egyébként is vegyesen. Ponty, kárász, törpeharcsa..


Ezek mindegyike szálkás, a levesbe jó belepasszírozni, levesbetétnek inkább ponty, abban viszonylag kevesebb a szálka.


De úgy is lehet csinálni, hogy a fent felsorolt halakból főzöl egy jó alaplevet, és betétnek kevésbé szálkás filét főzöl bele.

Pl lesőharcsát, abban nincs szálka. De akár afrikai harcsa filét is főzhetsz bele, abban is alig van szálka.

Sőt, ha annyira akarod, akár heringfilét is főzhetsz bele, valamennyire átveszi a leves ízét.

De ezek a halak alkalmatlanok arra, hogy tisztán belőlük készüljön a halászlé.

2013. dec. 25. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

éttermekben egyféle lé van,

-ha ebbe a lébe pontyot dobnak, akkor pontyhalászlé lesz

-ha harcsát ,akkor meg harcsahalászlét visznek ki


[link]

2013. dec. 25. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Heringről még nem hallottam.

Mi csak pontyból szoktuk, de szokták més vegyesen busából, harcsából.

2013. dec. 25. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
78%
Mivel nálunk pontyot nem lehet kapni (külföldön élünk) mi Tőkehalból csináltuk a halászlevet. Szálkamentes és nagyon finom..
2013. dec. 25. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:

Vegyes halból az igazi! Ha félsz a szálkától, filézd ki a pontyot. A hal csont mehet az apró-hallal az alaplébe, a filé, be írbalva, 10percre besózva, szálkamentes hal-hús!!!

Filézés, ha nem tudod: http://www.youtube.com/watch?v=7c_MXWEu78U

2013. dec. 28. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem próbálkozni lehet akár heringgel is - a végeredmény nem a megszokott halászlé lesz, az biztos, de attól még finom lehet :).

A hering viszont igen szálkás, szerintem jobban, mint a ponty.

2013. dec. 29. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 Szabó Pista bácsi válasza:
Az asszony múltkor akart csinálni hallevet, de annyira elcseszte, hogy pörkölt lett belőle. Szóval az tuti, hogy pörköltöt lehet mindenből csinálni.
2013. dec. 30. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Az eszkimók főznek heringhallét. Náluk a pontyhalászlé a furcsa.
2014. jan. 1. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!