Csak pontyból készülhet halászlé? Heringből nem szoktak? Abban sokkal kevesebb szálka van.
A hering egy tengeri hal, fényévekről sincs semmi köze ízben egy édesvízi halhoz, teljesen alkalmatlan halászlének.
Nem csak pontyból lehet halászlevet készíteni, a legjobb egyébként is vegyesen. Ponty, kárász, törpeharcsa..
Ezek mindegyike szálkás, a levesbe jó belepasszírozni, levesbetétnek inkább ponty, abban viszonylag kevesebb a szálka.
De úgy is lehet csinálni, hogy a fent felsorolt halakból főzöl egy jó alaplevet, és betétnek kevésbé szálkás filét főzöl bele.
Pl lesőharcsát, abban nincs szálka. De akár afrikai harcsa filét is főzhetsz bele, abban is alig van szálka.
Sőt, ha annyira akarod, akár heringfilét is főzhetsz bele, valamennyire átveszi a leves ízét.
De ezek a halak alkalmatlanok arra, hogy tisztán belőlük készüljön a halászlé.
éttermekben egyféle lé van,
-ha ebbe a lébe pontyot dobnak, akkor pontyhalászlé lesz
-ha harcsát ,akkor meg harcsahalászlét visznek ki
Heringről még nem hallottam.
Mi csak pontyból szoktuk, de szokták més vegyesen busából, harcsából.
Vegyes halból az igazi! Ha félsz a szálkától, filézd ki a pontyot. A hal csont mehet az apró-hallal az alaplébe, a filé, be írbalva, 10percre besózva, szálkamentes hal-hús!!!
Filézés, ha nem tudod: http://www.youtube.com/watch?v=7c_MXWEu78U
Szerintem próbálkozni lehet akár heringgel is - a végeredmény nem a megszokott halászlé lesz, az biztos, de attól még finom lehet :).
A hering viszont igen szálkás, szerintem jobban, mint a ponty.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!