Melyik étteremben kapható az ország legfinomabb pacalja?
Pacal : Harc / Tolna megye /
Halászlé Baja /Vén Dió /
Kedves Kérdező!
Gondolod, van itt közöttünk olyan, aki már megkóstolta az ország összes éttermének pacal-kínálatát, és van összehasonlítási alapja?
Azt mondom, olyan helyen egyél, ahol a bogrács mellett inkább idősebb hentes, mint fiatal főszakács áll. Ettől kezdve lehet, hogy a szomszédodban a Jani bácsi finomabbat főz, mint a sarki étterem szakácsa.
Bár még nem kóstoltam, de szerintem a "Doboszoli" (ezen az oldalon) finomat főz. Kérdezd meg tőle, mikor fog legközelebb főzni.
Nagyon finom halászlét főznek Új-Szegeden a Tisza-parton van egy kis vendéglő (nevét nem tudom), egyszer egy ismerősömmel direkt azért mentünk át Szegedre, hogy "bezabáljunk" belőle.
A férjem szerint az enyém a legfinomabb pacal és halászlé:))) nem étterem, csak egy jó házias konyha,
a család és az ismerősök kedvence.
Szívesen meghívlak, hogy leteszteld:))
Köszönöm a válaszokat!
Nem gondolom, hogy bárki is végigkóstolta volna az ország éttermeinek összes pacalját, tehát nem is arra törekszem, hogy valamiféle reprezentatív felmérést végezzek. Csak kíváncsi vagyok, s ezek a válaszok jól jöhetnek olyankor, ha valaki netán országjáró körúton van, vagy csak egy olyan helyen, amit itt is megemlít valaki. Én például most már tudom, hogy ha Baján vagyok, be kell mennem a Vén Dióba, hogy megkóstoljam a halászlevet.
A kedves háziasszony főztjét is szívesen megkóstolnám persze. :-)
Jöhetnek még a válaszok!
(Amúgy szegedi vagyok, s mondhatom: itt is igazán finom a halászlé - például a tápai halászcsárdában -, de a pacal is finom az újszegedi Fasorban.)
Az újszegedi étterem nem rémlik, de majd megnézem, elvégre idevalósi vagyok.
A szombathelyi Gödör étlapja szerint kapható pacalpörkölt, vagy azt ott nem érdemes enni, inkább mást?
Először is kiemelném, a 2 legkedveltebb kajámról kérdezett a Kedves Kérdező, és Apu tudta a legfinomabban elkészíteni, bármelyikről is legyen szó! Egyébként Sok helyen kóstoltam már mindkettőt, pacalból nagyon finomat még étteremben nem ettem, viszont a legtutibb halászléhez Szegeden volt szerencsém egy Tisza parti étteremben, bár inkább csárdára emlékeztetett az a hely. (Kb 8 éve volt már) Soha nem fogom elfelejteni,olyan finom volt!
Baján még sajna nem voltam, de legközelebb tuti oda megyek kóstolni, mert: I LOVE GYUFATÉSZTA!!! :D
Anyukámék isteni halászlevet és pacalt főznek. A halászlébe sok hal kerül, szigorúan átpaszírozva, mert 4 unokából 4 imádja. A pacalt meg nagyon vékonyra vágják, mert apu így szereti. Nekem mindegy, csak anyu főzze. :)
Amúgy Fóton, a Botos vendéglőben jó a pacal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!