Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most akkor irdaljuk a pontyot...

Most akkor irdaljuk a pontyot (2kg+) vagy ne?

Figyelt kérdés
Sok receptet átolvastam, van ahol írják, van ahol nem. A nagyobb Y szálkákat, ha eldaraboljuk szétfőnek pl. egy hallevesben, vagy jobb nem irdalni, s akkor kényelmesebben kiszedhető a szálka?

2013. jún. 11. 21:41
 1/2 anonim ***** válasza:
75%
A két kiló fölötti halakat én már nem szoktam irdalni a nagy méretű szálkák miatt. Levágom a halhúst a gerincről, 3 vagy 4 nagyobb szeletre vágom és így készítem el. Minél kevesebb a vágás, annál kevesebb a szétvágott szálka, a nagy méretű Y-szálkák pedig könnyen kiszedhetők evés közben.
2013. jún. 11. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 doboszoli ***** válasza:
79%

Kettőfelest már inkább nem irdalnék, a fenti okok miatt.

Lefilézném, (gerinc mehet az alaplébe), és a filéket nagyjából az oldalvonalnál vágnám el. Az alsó hasi rész garantáltan szálkamentes, ezt egye, akit zavar a szálka.

2013. jún. 12. 05:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!