Busa filézés? Kaptam egy busát és nem tudom, hogy filézzem ki. Simán filézem addig oké, de be kell irdalni mint a pontyot vagy nem. (y szálkás vagy nem)
Mekkora a hal?
Ha nagyobbacska, mondjuk 5 fölötti, akkor az irdalással már csak kárt csinálsz, mert abban már az Y-szálka is inkább csont.
Az ízzel egyetértek, nekem is ehetetlen, de sokan fogyasztják.
Ha nagyobbacska, annál inkább beirdalnám, éppen azért, hogy a sózás-fűszerezés minél inkább átjárja, másrészt, hogy minél biztosabban átsüljön a vastagabb része is.
Hogy kinek mi a pocsék hal, és mi az, amit akkor is megenne, ha tudja, hogy nem tartozik az első osztályúak közé, ez ma már nemcsak ízlés, de pénztárca kérdése is.
A csirkére se mondjátok, hogy üzletbe ne vásároljatok belőle, mert annak az íze pocsék, és kizárólag csak a Marinéni udvarán nevelkedett csirkét csabad megvenni!!
Ki, mihez jut hozzá, azt eszi! Ha neked nem tetszik, attól még a kérdezőnek jó lehet, és nem kell feltétlenül a másik étvágyát elvenni attól az ételtől, amit ő éppen készíteni akar.
Nem azt kérdezte, hogy szereted-e, vagy nem!
Azért nem irdalnám, mert a nagy szálkák már nem "tűnnek el" a sütés során, tehát amit egészben ki tudok szedni a fogyasztás során, azt irdalva 8-10 darabba szedem ki. Szerintem logikusan hangzik.
Ha amiatt aggódnék, hogy nem sül át, (de nem aggódok) akkor vékonyabb szeleteket vágnék a filéből, vagy az egész halból.Akár 1 centiseket.
De ez csak az én véleményem.
Az ízéről: aki evett, (vagy csak akár tisztított) busát, tudja miről beszélünk.Aki nem, az....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!