Mennyire szálkás hal a pisztráng illetve a lazac?
Nem nagyon szálkásak.
Persze van benne egy kettő, de nem olyan eget rengetően sok.
A pisztrángot ha lisztbe forgatva vagy csak úgy magában bő, forró olajban megsütöd akkor a gerincét kivéve az egész hal megehető, mert a sütés során a vékonyka kis szálkája is megsül és az is ehető lesz.
Ha füstölt pisztrángot eszel akkor abból is a gerincét szépen ki emelve a többi kis szálkát szépen ki tudod a halból szedegetni.
A lazacba vékony hosszú szálkák vannak.
Abból is szépen ki lehet szedegetni a szálkákat.
De ha van egy szép szeleted amit egyben akarsz megsütni vagy elkészíteni akkor az egyik kezeddel a tenyereddel szépen végig simítod a hal húsát és ahol szúr ott a szálka azokat pedig szemöldök csipesszel szépen kihúzogatod.
A többi ami benne marad azt meg evésnél kiveszed, de ezután már nem sok szálka marad abban sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!