A süllő, lepényhal és pisztráng közül melyik a legfinomabb?
Nekem egyértelműen a süllő (vagy fogas) jön be. Finom, kellemes, lágy húsa van, nincs túl erős hal íze. Szálka szinte csak az uszonyánál, és a "gerince".
Egyszer kóstoltam pisztrángot, abban irtó sok volt a szálka.
♦ Aranydurbincs füstölt kolbászos fregolával,
feketekagylóval, magyaros hallével
2 550 Ft
Lepényhal rákhússal, grillezett pritaminpaprikával,
petrezselymes burgonyával, rák bisquittal körítve
2 450 Ft
♦ Süllő zöldséges rösztivel, tejszínes póréhagymával
és magos mustármártással
2 550 Ft
Egészben sült pisztráng mandulás zöldbabbal
2 450 Ft
Az évi 1x-i éttermi kajálásról van szó, kizárólag féláron, torkos csütörtökön...
Ott van még az aranydurbincs is, de nem tudom, hogy kell enni a fekete kagylót, beégni meg nem akarok...
Egyelőre a süllőre szavazok :)
nekem a lepényhal túl "tengerízű", de a rákkal pl semmi bajom, nagyon szeretem. lehet, hogy azt választanám, ha már féláron lesz...:)
a kagylótól rosszul vagyok, ehettem volna annyit, amennyit akarok, de egy kóstolás és bocsi , de egy hányás után soha többé.
sum sum, maradok a fogasnál vagy pisztrángnál. nagyon ígéretes fogásoknak tűnnek:))
A pisztrángot két villával kel enni, nem egy kés egy villa. Először levesszük a "szárnyakat", azután egyik villával megfogjuk az oldalcsíkjánál (érzékelő csík, látható a bőrön, a fejtől a farokig húzódik) a fej felőli részen, a másik villát mellé tesszük és srégan hátrafele lebotjuk a húsát (a csíktól felefele srégan és a csíktól lefele srégan). Néhány apró Y szálka marad a hátában.
(pisztrángos vidékről való vagyok, más hal nincs becsben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!