Melyik töltelék a legfinomabb csirkébe az alábbiak közül?
Életem első töltött csirkéjét tervezem elkészíteni.
Keresgéltem az interneten,találtam is párat,ami szimpatikus lenne:
http://www.youtube.com/watch?v=FUdm_kZorKg
Melyik vált be a legjobban?
Esetleg ha más módszereket is ismertek,szívesen meghallgatom :)
19L
Én egy kicsit másképp készítem a töltött csirkét. először is egy szép nagy csirkét kettévágok, a fél csirke szebben átsül szerintem. a bőrét a hasától kezdve fellazítom, a combja és a szárnya körül is a gerincig.
töltelék egy csikréhez.
4 zsömlét kockára vágok és megöntözöm tejjel. csak annyira hogy szívja meg magát, ne legyen lutykos, csak morzsálós.
egy közepes hagymát zsíron mgdinsztelek, majd rádobok 25-30 deka vékonyra szelt gombát. sózom és megpárolom.
sovány csíkozott szallonával is lehet kezdeni (még a hagyma előtt kisütni) de akkor a sóval óvatosan.
a zsömléket átgyúrom, ha sok lett volna a tej kinyomkodom. rá egy tojás, só , bors,majoranna friss petrezselyem.
a zsírjára visszasütött gombára teszem és addig kevergetem, míg összeáll. kicsit hagyom hűlni, hogy dolgozhassak vele. elfelezem, és betöltöm a fél csirkék bőre alá, mindig kézzel tolva a comb köré a szárnytő köré, és a mellrészen szépen elsimítva. a hasánál a bőrt letűzöm 1-2 hústűvel, és még így is eligazítom a tölteléket, hogy egyenletes legyen.
zsírozott tepsi helyezem a két fél madarat, és a bőrüket is megkenem olvasztott zsírral.
forró sütőbe teszem. kb fél óra múlva, amikor a bőr elkezd feszesedni, hústűvel megszúrkálom, hogy a gőz ki tudjon jönni, így nem reped meg.
a gázt mérsékelem, és a csirkét pirosra sütöm.
ha kész, egy kis pihentetés után lehet szépen darabolni.
bármilyen körettel nagyon ízletes. sőt a maradék hidegen is nagyon finom egy kis majonézes krumplival.
Nekem a második jön be. Máj és gomba.
Anyósom máj + apróra vágott főtt tojás + apróra vágott petrezselyem, vöröshagyma, ízlés szerinti fűszerekkel, nyerss tojással összesütve. Azzal töltötte meg csirkét, galambot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!