Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kaptam egy nagy pontyot. Mit...

Kaptam egy nagy pontyot. Mit csináljak belőle?

Figyelt kérdés
Eddig mindig csak előre sütött, panírozott halrudat meg ilyeneket vettünk, azért vagyok tanácstalan. :) Kérek szépen ötleteket!
2011. jún. 18. 16:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
23%

Szeleteld fel kb. 1,5 cm vastagra, sózd be, és hagyd állni. Majd paprikás-lisztbe forgatva, bő olajban süsd ki.


Ez esetben sajnos a feje valószínű kuka, mert egy db. halból nem szokás halászlét főzni. A pontyot pedig rántani nemigazán szokták. De ha akarod, akkor nem paprikás-lisztbe forgatod, hanem ugyanúgy bepanírozod, mint bármelyik másik rántani-való húst és úgy sütöd meg.

2011. jún. 18. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

dehogynem szokták rántani a pontyot



én vennék hozzá néhány keszeget és halászlét főznék belőle

2011. jún. 18. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Rengeteg lesz belőle így, mert tényleg jókora hal. Feje már nincs, úgy kaptam, hogy négy nagy darabba van vágva.
2011. jún. 18. 16:08
 4/12 A kérdező kommentje:
Áh, ilyenkor nem tudok hol halat venni mellé. :(
2011. jún. 18. 16:08
 5/12 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok!

Akkor most max csak a felét süsd meg, a másik felét (sózás nélkül) fagyasztd le, semmi baja sem lesz a fagyasztóban pár hétig.

2011. jún. 18. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet rántani, vagy paprikás lisztbe forgatva kisütni. De le is fagyaszthatod, és veszel hozzá még halat, és akkor készítesz belőle halászlevet.

Vagy, rácpontyot készítesz belőle most:

2011. jún. 18. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Bocs, a link lemaradt:

[link]

vagy ezekből is válogathatsz:

[link]

2011. jún. 18. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Én szoktam egy Pataki tálas kaját csinálni belőle.

Besózod,borsozod, állni hagyod 1 órát.

A beáztatott pataki tálba rakod, leöntöd 5 dkg olvasztott vajjal és öntesz alá 1 dl fehérbort és elkezded párolni. Amikor már majdnem puha, kb.45 perc múlva, ráöntöd az előzőleg megcsinált tejfölös szószt.

A tejfölös szósz:

-1 nagy pohár tejföl elkeverve egy kiskanál pirospaprikával és 1 kanál liszttel, de liszt helyett lehet 20 %-os tejszínnel is.

És így , fedő nélkül sütöd tovább.

Érdemes kipróbálni.

2011. jún. 18. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim válasza:
100%
Csinálj belőle rácpontyot! Én ezt tervezem egy ideje!
2011. jún. 18. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

rántottponty, tartárral , petrezselymeskrumplival.

nsnagyon finom. a keszegféléket szokták paprikáslisztben sütni.

a ponty megérdemli a panírozást:))

2011. jún. 18. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!