Kaptam egy nagy pontyot. Mit csináljak belőle?
Szeleteld fel kb. 1,5 cm vastagra, sózd be, és hagyd állni. Majd paprikás-lisztbe forgatva, bő olajban süsd ki.
Ez esetben sajnos a feje valószínű kuka, mert egy db. halból nem szokás halászlét főzni. A pontyot pedig rántani nemigazán szokták. De ha akarod, akkor nem paprikás-lisztbe forgatod, hanem ugyanúgy bepanírozod, mint bármelyik másik rántani-való húst és úgy sütöd meg.
dehogynem szokták rántani a pontyot
én vennék hozzá néhány keszeget és halászlét főznék belőle
Első válaszoló vagyok!
Akkor most max csak a felét süsd meg, a másik felét (sózás nélkül) fagyasztd le, semmi baja sem lesz a fagyasztóban pár hétig.
Lehet rántani, vagy paprikás lisztbe forgatva kisütni. De le is fagyaszthatod, és veszel hozzá még halat, és akkor készítesz belőle halászlevet.
Vagy, rácpontyot készítesz belőle most:
Én szoktam egy Pataki tálas kaját csinálni belőle.
Besózod,borsozod, állni hagyod 1 órát.
A beáztatott pataki tálba rakod, leöntöd 5 dkg olvasztott vajjal és öntesz alá 1 dl fehérbort és elkezded párolni. Amikor már majdnem puha, kb.45 perc múlva, ráöntöd az előzőleg megcsinált tejfölös szószt.
A tejfölös szósz:
-1 nagy pohár tejföl elkeverve egy kiskanál pirospaprikával és 1 kanál liszttel, de liszt helyett lehet 20 %-os tejszínnel is.
És így , fedő nélkül sütöd tovább.
Érdemes kipróbálni.
rántottponty, tartárral , petrezselymeskrumplival.
nsnagyon finom. a keszegféléket szokták paprikáslisztben sütni.
a ponty megérdemli a panírozást:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!