Segítene valaki? (többi lent)
Én Keresztény vagyok, de egy zsidó srácba szerettem bele.
A lényeg pont az, jön hozzánk karácsonyra, és nem tudok semmit se a zsidó konyháról, hogy mi az amit szabad meg mi az amit nem. Persze lehet nem olyan nagy ördöngösség, csak akkor úgy kellene sütni/főzni hogy neki is jó legyen!
Hát először is kérdezd meg, kóserül étkezik-e vagy sem. Rengeteg zsidó irányzat van, és korántsem mind tartja ezeket a szabályokat. Ha kóserül étkezik, akkor nyugodtan megkérdezheted tőle is, hogy ebbe milyen szabályok tartoznak bele, és mennyire mélyremenően tartja (ha nagyon durván, akkor konkrétan legalább 2 külön hűtő kell :D)
Egyébként a keresztény nem nagybetűvel írandó. Nem érzed kicsit pofátlannak ilyen tekintetben, hogy a saját vallásod nagybetűvel írod, de másét kicsivel?
Ha csak kóser kaját eszik, azt elég nehezen tudnád megcsinálni.
Ha csak úgy átlagosan tartja be a szokásokat, akkor csinálj neki pl grillezett csirkecombot rizi-bizivel, meg almakompóttal. Egy időben egy csomó izraeli vendégem volt, ezt mindenki szerette.
Zsidó kaját ne akarj csinálni, minek, azt otthon úgyis jobbat eszik.
Ha elfogadott egy etkezessel egyutt jaro meghivast, akkor nem tartja a kosersag szabalyait. (Nem hulye, tudja, hogy a magyar konyha nem koser, ha kosert akarna enni, akkor nem fogadna el ebed vagy vacsora meghivast.)
Tehat fozz azt, mit egyebkent is enne a csalad.
NEM csak az etel a kosher!!ezert bonyolult lenne elkeszitened!!
ugyanis egy valamire valo zsido konyha jol lathatoan elkulonit MINDEN husos,es MINDEN tejes edenyt,fakanalat,tanyert,evoeszkozt,stb-stb!!
-es meg hol van mindezek egyenkenti bemeritese a mikvaoth imak kisereteben!!
MINDEN hozzavalo -(az etel)-magan KELL hogy viselje-(csomagolas)-vagy a "kosher l'mehadrin",vagy a "glatt kosher",vagy a "kosher halavi" belyegzot!!!
-szerintm mondj le rola...............marmint a zsido fiurol!!talal o a hitsorsosaink kozt magahoz illot!!
Nem mondok le róla, igaz 169kmre lakik :(
Ám, nyugi, részben én is Zsidó vagyok. apukámnak a nagybátyái Feri bácsiék alapból Zsidók voltak.
Egyébként, ha leírtam volna hogy én is fiú vagyok, biztos dobtatok is volna egy hátast...
Kérdező, ha a barátod/szerelmed meleg, akkor gondolom neológ zsidó, ők pedig általában nem étkeznek kóserül.
Amúgy nem értem miért kellene dobnunk egy hátast. Nem a középkorban élünk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!