Miért fontos a zsidóknak, hogy kóser ételt ehessenek, mert a másik nem jó nekik?
Nem szórakozásból eszik valaki kósert.
Kisebb lesz az esélye a ráknak.
Ha belegondolunk megéri.
A kóser vagy nem kóser hús fogyasztása szerintem egyébként is lelki ismereti kérdés. Akár zsidó valaki akár bantu vagy svéd
9/11-hez:
[QUOTE]
"Mert valamiben különbözni kell, ha már csinál valaki egy vallást. Ezt ne tedd szombaton, vasárnap, este, reggel, kakilás közben. Ne egyél, igyál ezt azt ilyenkor meg olyankor. "
Szerintem ez nem igaz. Én ateista vagyok, de ettől még a legtöbb vallási parancsolat - legyen az bármely vallásé - a kialakulásukkor praktikus, logikus tiltásokkal és elrendelésekkel jött létre.
[/QUOTE]
Akkor van baj, ha *túlszabályozzák* az emberi viselkedést tabukkal.
Eljutottunk odáig, hogy a nép már nem abban a környezetben él, amelyre az előírások életmentők.
Eltelt több ezer év, megváltoztak a történelmi körülmények, a zsidó és a muszlim vallás öt világrészen elterjedt.
[QUOTE]
Pl. a zsidóknál a körülmetélés higiéniai előny az adott környezetben.
[/QUOTE]
A vallások azt is megkövetelik, hogy a hívők hangosan, sőt a testükre vágva hirdessék a hovatartozásukat.
Sajnos a Zeusz-hívő görögök, a keresztények és a muszlimok a zsidókat az egyes számú főellenségnek, és a pogromok fő célpontjainak kiáltották ki 2500 éve - nem véletlenül, hiszen ideológiát kellett kiatalálni a kifosztásukhoz. Money, money! A körülmetélés a férfiak elrejtőzési és túlélési esélyeit minimalizálja.
Még jó, hogy Mózes a nőket nem vette emberszámba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!