Mik hollandia nemzeti ételei/italai?
-sajt (öreg sajtok)
-erwtensoep (olyan mint a borsóleves, de nekem mégis jobban ízlik, jó sűrű :P)
-stroopwafel!!!!! (szirupos ostyaszerűség)
-majonéz (pl. a sültkrumplihoz azt eyzik, de azon kívűl jó sok mindenhez)
-Vla (ejtsd: flá; olyan kicsit mint a pudding, csak folyósabb, és olyan dobozban adják, mint amilyenben a tejet szokták, a hosszukásos)
-Hagelslag !!! (csokireszelék. boltokban tortareszelék néven lehet kapni, aranyárban, míg Hollandiában fél kilós kiszerelések vannak 2 euróért xD)
-engelse drop (asszem magyarul medvecukor. fekete színű, magyarok általában úúútálják... én ííímádom :))
-appelmoes (almapapi)
-vastag tésztájú palacsinta, elcukrozva, magában eszik, nevére most hirtelen nem emlékszem :/
-sok sörük van
Így hirtelen ennyi jutott eszembe... Ott éltem 4 évet, tehát a forrás megbízható xD
eszembe jutott még egy valami, a Sultana, épp ma ettem egyet xD
itt egy kép a csomagolásról, csak ez még a régi dizájn, azóta jobb. Kicsit olyan, mint a győrinek a jóreggeltje. A tetején karamellizált cukor, közötte meg aszalt gyümölcsök, pl. ha fahéjas alás, akkor fahéj, meg aszalt alma, meg mazsola, de isteni finom, semmi adalékanyag, semmi színezék, semmi aroma, csak igazi gyümölcs. Van belőle sós (paprikás, sonkás) is, de az undorító sztem, bár lehet azért, mert ez nálam egy ÉDESség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!