Mik Románia nemzeti ételei?
Parajdon inkább erdélyi ételeket egyél, ne románt
juhtúrós puliszka
csorba
vineta
töltött káposzta
kürtős kalács
köményes/áfonya pálinka
Só pörkölt ha parajdra mentek :D.
Amúgymeg:
Miccs
Kürtöskalács
Áfonyapálinka
Csorba
Ja hozzátszem hogy a miccs leginkább a csevapcsicsára hasonlít és feltétlenül mustárral egyétek!
:D
Töltött káposzta,kolozsvári káposzta(székelykáposzta,rakott káposzta),csorba,miccs,almástészta,vineta(padlizsánkrém), kürtős kalács,pityókatokány (székely gulyás).
Ennyi jutott hirtelen eszembe,de ha még eszembe jut leírom.
Még eszembe jutott:lucskos káposzta,flekken,pánkó.
Köményespálinka,szilvapálinka:D
(előző)
A micci az valóban román nemzeti étel, a zakuszka viszont bolgár, a kürtőskalács, töltött káposzta, pityókás tokány a Székelyföldre jellemző, ami igaz, hogy az ország része, de nem román nemzeti étel...
A köményes és az áfonyapálinka is Székelyföldön elterjedt, egyáltalán nem román eredetű.
Talán az eredetei kérdést fogalmaznám át: mit kóstoljunk meg, ha Romániába / Erdélybe megyünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!