Mik hollandia nemzeti ételei/italai?
Szerintem a kakaó. És sok heringet esznek.
És ha valaki jár ott, feltétlen kóstolja meg a Bebogeent, ez egy üveges karamellkrém, olyan mint a nutella és kenyérre kenve eszik, de csorog a nyálam ha rágondolok és itthon sehol sem kapni.:(
Hmmm ez a Bebogeen felkeltette az érdeklődésemet, tesóm ott él, majd mondom neki hozzon haza.:)
És sörük is sokféle van ha jól tudom.
Gauda.
lehet, hogy tulipánhagymával eszik??? :D
nagyon hoolandos étel a következő?
krumplipüré összekeverve pürésített főtt répával és hozzá egyben főtt marha, finom :)
Szia!
Italok közül a söröket említeném, valamint a jenevert, amit talán a pálinkához tudnék hasonlítani.
Ételek:
-sajtok
-erwtensoep - nagyon sürü borsóleves
-stamppot - ennek nagyon sok fajtája van (az alapja a krumpli, amit valamilyen zöldséggel megfõzöl, majd krumplitörõvel pürésíted), pl. boerenkool (fodros kellel), zuurkoolstamppot (savanyúkáposztával), hutspot (répával és hagymával)
-hering
-pannenkoek - palacsinta
-poffertjes - minipalacsinták
-oliebollen - szilveszterkor készített fánk
-krokett - hasonló a burgonyakroketthez, csak ez húsból van
-stroopwafel - szirupos ostya
-drop - medvecukor
Hirtelen ennyi :)
a poffertje szuper!
jellegzetes holland kaja még a nieuwe haring
brutális látvány, ahogy eszik
[link] haring
Szinte minden országnak sok söre van...
Nekem van egy cseh ismerősöm, és vagy 7-8 fajtát felsorolt... Nekünk is van minimum ennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!