Mi a különbség a rizsliszt és a szimpla búzaliszt között?
Azt hiszem a japánok használják a rizslisztet pl édességek elkészítéséhez.
Elvileg a rizslisztet nem lehet a búzaliszttel helyettesíteni. De miért? Mi a különbség?
Liszt:
Gabonából (búzából, kukoricából, rozsból, rizsből, árpából) készült őrlemény, a kenyérkészítés alapanyaga. A leggyakrabban használt liszt a búzaliszt. Különböző típusai, de két fő fajtája létezik: finomított liszt és a teljes kiőrlésű liszt. Az előbbi csak a magbelet, míg az utóbbi a maghéjat és a csírakezdeményt is tartalmazza. A teljes kiőrlésű liszt rostokban és vitaminokban gazdag.
Rizsliszt:
A rizsliszt nagyon finomra őrölt liszt, melyet hosszúszemű rizsből állítanak elő. A thaiföldi konyhában sűrítésre és tészták készítéséhez használják fel. Gluténmentes, ezért a gluténre érzékenyek is fogyaszthatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!