ha jól tudom a török gyrosban nem hús van, hanem valami zöldséges golyó vagy mi, "falafel"-nek hívják asszem. Na az nem nekem nem esik jól. Apropó, törökben nem gyros van, hanem valami másnevű ..igen. kebab.
2012. ápr. 12. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
A görög gyrost sült krumplival és mustárral adják vastagabb pitában. Ez biztos mert Tesszalonikiben és egész göröghonban ílymódon készítik. Az arab kebab meg az általad is ismert ugymond itteni "gyros" zöldségekkel füszeres hússal pitában vagy gyrostálként.
2012. ápr. 12. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 TijuMK válasza:
Én úgy tudom hogy a török az kebab és van benne lila káposzta meg vékonyabb tésztában van, a görög a gyros és ahogy előttem is írták vastag tésztás sültkrumplival, az arab pedig a chawarma amibe csak hús van legalábbis a marokkóiban tuti. A falafel pedig libanonban van és csicseriborsóból csinálnak valamilyen golyót és azt is vékony tésztába rakják.
2012. ápr. 15. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 mustafa33 válasza:
A török döner (forgó) kebab az a hús, a többi mellette csak a körítés, és mindegy pitával vagy másal eszed e.
De az örmény lul kebab se kutya :) Az meg a cvsevapcsicsire hasonlít, csak nyárson (vagy pálcikán)van parázs fölöt sütve.
2012. ápr. 16. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 TijuMK válasza:
úúú az nagyon finom lehet, budapesten nem lehet valahol kapni?
2012. ápr. 16. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 mustafa33 válasza:
Nem tudom, Ecsmiadzinban ettem.
2012. ápr. 16. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 mustafa33 válasza:
Az örmény lul kebab receptje nincs meg, de hasonló az azeri lula kebab is (eredeti bakui, csak ellestem és kérdeztem, de minden füszer nevét nem értettem):
fél kg marha hús és fél kg bárány hús megdarálni, hozzá keverni koriandert, borsot, paprikát (keveset mert keserűre éghet), tabascot (ha az volt, de olyan üvegben volt), kari keveréket (legalább is arra hasonlított a jellegzetes illatával és sárga volt), só, 2 tojás, 1/2 deci vodka, összekeverjük és lapos pálcikákra formázunk belőle hurkácskákat. Faszén parázson forgatva megsütjük, parázson sült paprikával és paradicsommal tálaljuk (a nyárson).
2012. ápr. 16. 23:38
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 mustafa33 válasza:
Még kihagytam, a dagesztániak, csecsenek hasonlóan csinálják a "sis kebabot", csak a fűszerekben van kis eltérés, ott valami erős illatút is tesznek bele, nekem valamilyen mentának tűnt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!