Mi a különbség a gyros és a kebeb között?
A kebap (arab:(کباب) arab eredetű húsétel. Általában birkahúsból készül, és erősen fűszerezett. Formája lehet hosszúkás vagy gömbölyű. Általában nyársra vagy pálcikára felhúzva sütik meg, sokszor nyílt tűzön.
A török döner kebap a függőlegesen forgó nyársról levágott grillezett húsra utal.A ma gyorséttermekben kapható, pitába töltött döner kebapot egy németországi török bevándorlótól, Mahmut Aygüntől származtatják, aki 1971-ben jött rá, hogy ebben a formában jobban eladható (gyorsétel)
A gírosz (görögül: γύρος, angolos átírás szerint gyros) egy forgatásos eljárással készített görög húsétel, mely valószínűleg az Oszmán Birodalomból származik. A szó eredeti verziója, a ντονέρ a török döner („forgó”) szóra vezethető vissza, a gírosz ennek a tükörfordítása. Az ételt gyakran pitában tálalják szendvicsként, ilyenkor különböző zöldségekkel és öntetekkel ízesítik a húst.
A görögöknél többnyire bárány-, marha-, disznó-, vagy csirkehúst használnak az elkészítéshez
Ugyanaz csak más húsból készítik. Hogy mi a neve attól függ milyen nemzetiségű ember árulja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!