Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mi a különbség a Gyros és a...

Mi a különbség a Gyros és a Kebab között?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 6. 20:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%

a kebapot igazából hártyavékonyra szeletelik, teljesen más a fűszerezése, borjúból készül, és az öntet is teljesen egyedi, ami rajta van. nagyon kevés helyen adnak jó kebapot...

az én kedvencem a Döner kebap, forró ropogós pita, sok zöldség, ubi, paradicsom, hagyma, husi, sok szósz és chilli.

ez a kebap.

a gyrosnak teljesen más a fűszerezése.

2010. ápr. 6. 20:50
 2/14 anonim ***** válasza:
42%
Megéheztem :)
2010. ápr. 6. 21:10
 3/14 anonim ***** válasza:
84%

Bocsi, de meg kell kérdeznem, az első válaszoló miért azt írta hogy kebaP? Mert én úgy tudtam hogy kebab, és úgy is találtam meg.

Hogy válaszoljak is a kérdésre az első jól írta ezek a különbségek.

2010. ápr. 6. 21:16
 4/14 anonim ***** válasza:
73%
szia, nem tudom, nálunk kebap-nak írják...
2010. ápr. 6. 21:18
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

[link]

igazából az eredeti az kebap... a magyar meg jól kebabozza:)))

amúgy még az a különbség, hogy az egyik török étel, a másik meg őshonos görög.

2010. ápr. 6. 21:20
 6/14 anonim ***** válasza:
67%
A görögök meg a törökök szerint az a különbség, hogy a másikak átvették tölük. Az eredeti gyros és kebap ugyanúgy készül, ugyanolyan az izesitése és az alapanyagai is. Idöközben sok helyen már nem eredeti módon készül, igy pl. MO-on sem.
2010. ápr. 6. 21:30
 7/14 A kérdező kommentje:

Nem tudom melyik a helyes írás, de Angliában mindenhol Kebab-nak volt kiírva.

Ott minden héten ettem 1x minimum, nagyon szeretem, sültkrumplit adtak hozzá, egy kis pita darabot amire rá volt rakva a hús,vörös káposzta, paradicsom, uborka, répa és egy csípős P*cs paprika, és ez le volt öntve tejfölös-fokhagymás szósszal!Ezt egy sárga elvihetős tálban tálalták.Imádooom!

[link]

Gyroszt még nem ettem, de ugyan így tudom elképzelni kb.

2010. ápr. 6. 22:15
 8/14 A kérdező kommentje:

a gyrost ahogy itt mutatja annyival különbözhet, hogy rizssel és krumplival tálalják? Természetesen a fűszerezésen kívűl gondolom

[link]

2010. ápr. 6. 22:18
 9/14 anonim ***** válasza:
Az, hogy a kebab az török, a gyros meg görög =D [szerintem]
2010. ápr. 7. 14:47
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
gyros rizzsel? Nemár, én voltam görögbe, ott simán krumplival adták, és csöppet másképp nézett ki mint az ami a képen van xD
2010. ápr. 7. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!