A francia, az olasz vagy a spanyol konyha a változatosabb?
Nézd meg ITT, a gyakorin a "Mit fözzek ma" "ezekböl mit lehet fözni" kérdéseket, akkor meglátod, hogy a többségnek maximum 10 étel jut eszébe, szóval itt sem föz a legtöbb ember változatosan, aki meg igen, az nem feltétlen itt reklámozza.
Az olaszoknál meg eleve a tésztához igen sokféle mártást készítenek, nemcsak a paradicsomos-darálthúsos valamit, amit MO-on ismernek. Olaszországban egy jól fözö háziasszony arra büszke, hogy egész év során egyetlen egyszer sem kell egy ásodik alkalommal ugyanazt a tésztamártást használni, minden napra jut valami más, ami ízben is, színben is meg alapanyagokban is más, mint az elözöek.
De ettöl függetlenül a pasta elöételnek számít, ugyanúgy, ahogy MO-on a levesek, és utána következik egy csomó olyan étel, amiröl MO-on az emberek nem is hallottak.
AZ, hogy az olasok minden nap a spagetti-bolgnai mártás-sajt kombinációt eszik, esetleg néha helyette pizzát, ugyanolyan sablonos elképzelés, mint az, ami a magyarokról van forgalomban, hogy minden nap pörköltet meg gulyást esznek marékszámra belehajigált erös paprikával, és ehhez literszámra isszák a pálinkát.
A 60%-os válaszoló elég begyepesedettnek tünik, aki nem ért vele egyet, azzal elkezd veszekedni.
Az a válaszoló, aki olasz valakivel él, valószinüleg jobban ismeri az olasz konyhát, mit az, aki csak hallott róla.
Ein typisch italienisches Essen beginnt mit den Antipasti, die aus eingelegten Oliven, getrocknetem Gemüse, gegrillten Meerestieren, Pecorino-Käse, Salami und Parmaschinken bestehen.
Eine Delikatesse unter den italienischen Vorspeisen, ist der Carpaccio, bestehend aus rohem Rindfleisch.
Auch Käse wird in zahlreichen Sorten und Varianten angeboten und sehr gern gegessen.
Im antiken Rom stellte man dreizehn verschiedene Arten Käse her, heute hingegen sind es Hundert weltberühmter Käsesorten. Einige der bekanntesten sind der Gorgonzola, ein Blauschimmelkäse, der milde Bel Paese und der harte Pecorino, ein römischer Käse, der oft zum Kochen verwendet wird, sowie der Parmigiano (Parmesankäse).
Italien ist außerdem berühmt für die verschiedenen Fleischsorten und –produkte. Vorallen gern gegessen werden: Räucherfleisch und -wurst, Parmaschinken (prosciutto), Mortadella, eine Bologneser Wurst aus stark gewürztem Schweinefleisch in einer Speckhülle, Kaninchenbraten und Lamm.
Italiener schätzen darüber hinaus alle Arten von Fisch, von pesce spada (Schwertfisch) bis zu calamari (Tintenfisch). Besonders beliebt sind die kleinen Muscheln, die in ganz Italien an Suppen und Soßen gegeben werden und die unterschiedlichsten Bezeichnungen haben: vongole in Rom, capperozzoli in Venedig, arselle in Genua und telline in Florenz.
Zu jedem Gericht essen die Italiener Brot in allen Varianten, als Beispiel sei das geröstete Knoblauchbrot Bruscetta oder das Ciabatta-Brot genannt. Als Brotersatz wird oft Polenta, ein Maisbrei aus Norditalien, gegessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!