A francia, az olasz vagy a spanyol konyha a változatosabb?
"Az az egy biztos, hogy az olasz konyha elég egyhangú. Vam egy pár alapanyag és azt unásig kombinálják."
Ez igy tökéletes marhaság - az olasz konyhában sokkal több alapanyagot használnak, mint a magyarban (mellékesen a legtöbb magyar családban kb 5-6 féle étel ismert - pörkölt, rántotthús, gulyás, paprikáskrumpli, fözelékek, meg esetleg még egy-kettö). Attól, hogy a magyarok nem ismernek több ételt Olaszország´ból, mint a paradicsomos tészta meg pizza, ez még nem azt jelenti, hogy ott is csak ezeket fogyasztják.
Az olasz, francia, spanyol konyha már csak azért is igen változatos, mert nagy területekröl van szó, sok különbözö népcsoport él ott, és mindenhol másféle módon föznek, más ételeket készitenek.
Eldönteni nem lehet, hogy melyik a változatosabb, kivéve, ha mindhárom konyha öszes ételét végigfözi valaki és utána meg tudja saját magának válaszolni, hogy neki melyik tünik változatosabbnak. De ehhez egyrészt nem a MO-on ismert "eredeti" recepteket kellene venni - mert a legtöbb még csak köszönö viszonyban sincs az eredetivel, ezen kivül életed végéig meglenne, hogy mit fözz...
Hát ez igencsak kétlem, de azért ird már le, hogy mi az a pár alapanyag, amit szerinted variálnak.
Ha az ismeröseid csak néhány dolgot variálnak, akkor nem tudnak fözni.
"Ez igy tökéletes marhaság - az olasz konyhában sokkal több alapanyagot használnak, mint a magyarban (mellékesen a legtöbb magyar családban kb 5-6 féle étel ismert - pörkölt, rántotthús, gulyás, paprikáskrumpli, fözelékek, meg esetleg még egy-kettö"
Ne haragudj, de egy átlag magyar háztartás egyrészt nem csak ezt a 5-6 ételt ismeri, inkább ennek a 3-5-szörösét , simán lehet írni 25-30-féle teljesen különbözőb tipikus magyar kaját, másrészt ezek az alapkaják zömében eléggé különböző alapanyagokból készülnek , például a rántotthús elég messze áll ízében és alapanyagait tekintve mondjuk egy paprikáskrumplitól vagy rakottkrumplitól.
Ezzel szemben az olasz konyha 80 %-a az unásig ismételt és
majdnme tök ugyanzazokból az alapanyagokból álló tésztából és pizzából áll.
A pizzán a pizzatészta, paradicsomszósz, sajt eleve adott, emellett különböznek csak a feltétvariációk .
A spagetti és a mindenféle töltött, göngyölt, rakott ...tészták szintén szinte ugyanoylan ízűek, és általában mindegyikre ugyanaz a paradicsomos ragu vagy töltelék kerül,ja meg szóba jön még a tészta valami rikottás-zöldséges töltelékkel vagy carbonara szósszal.
Az olasz konyha végteelnül egyszerű és az ételeik 80%-ban ugyanazt az ízvilágot ismétlik.
"Ezzel szemben az olasz konyha 80 %-a az unásig ismételt és
majdnme tök ugyanzazokból az alapanyagokból álló tésztából és pizzából áll. "
Ezzel a mondatoddal bizonyítod, hogy halvány fogalmad sincs az olaszországi olasz kajákról! Az, hogy MO-ra csak ez a pár étel jutott el, nem jelent semmit, márcsak azért is, mert ezek többségének eleve nincs köze az olaszországi tésztákhoz meg pizzákhoz.
Ha valamennyire is foglalkoztál volna a külföldi, ebben az esetben olasz konyhával, akkor tudnád, hogy ennél sokkal több élelmiszert fogyasztanak, és sokkal sokoldalúbb az elkészítéspk, mint ahogy te egyáltalán el tudod képzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!