Évfordulóra valami jó recept tengeri herkenyűkből, elérhető áron?
Surimis tészta
HV: szélesmetélt, olivalolaj, surimi 10 db (rákimitáció rudacskákba préselve), fokhagyma, friss bazsalikom, petrezselyem (elhagyható - de ha használjuk, csak keveset, inkább a bazsalikom domináljon), paradicsom, só, bors, reszelt parmezán, száraz fehérbor, tejszín.
olivaolajon a felkarikázott surimit nagyon rövid ideig (1-2 perc)pároljuk fedő nélkül, két nagy paradicsomot a sajtreszelő nagylyukú részén belereszeljük, sózzuk-borsozzuk, 3 gerezd fokhagymát belenyomunk, beletesszük a felaprított petrezselymet és a felaprított bazsalikomlevelet. bele a fehérbort, összerottyantjuk, majd nagy lángra tesszük, h. a bor elpárologjon. Kisebb lángra vesszük, bele a tejszín és a reszelt parmezán, bele a nem leszűrt, csak átkanalazott megfőzött tészta. Könnyű fehér v. rozé bor illik hozzá, de a pezsgő is elmegy sztem. Remélem, ízleni fog. Desszertet nem tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!