Pina Coladába most mi kell pontosan az igazi recept alapján kókuszlikőr is vagy csak a fehér rum?
Én így készítem:
- Ananászlé
- tejszín
- Kókusz szirup
- Malibu
- jég
Arányokat ne kérdezd, érzésre csinálom! De az a lényeg, hogy az ananászlé adja meg a bázist, abból kell a legtöbb, kb. negyede a tejszín, annak a fele a Malibu, a kókuszt meg annyit, hogy lehessen érezni benne. :)
Hmmm... most megkívántam!!! Jó sok jéggel!!! Felrázva, nem keverve!! :-D
Az igazi recept alapján 3 cl kókuszkrém kell bele (ez általában kókusztej és őrölt kókusz összemelegítésével készül), meg persze az ananászlé, és törtjéggel kell összerázni.
Ezt a kókuszkrémet szokták gyakran megspórolni kókuszlikőrrel és tejszínnel.
A tejszín adja meg a krémes jellegét, az ananászlé meg alap. Úgy értem, az a bázis, abba kerül a sok finom cucc.
Ha megkóstolnátok így, ahogy én készítem, tuti, h ízlene. :)) Sokan dícsérték már!
Pina Colada.
Hozzávalók:
Jégdara
2 rész fehér rum
1 rész kókuszlikőr
4 rész ananászlé
Elkészítés:
Öntsünk tört jeget a shakerbe, adjuk hozzá a rumot, kókuszlikőrt és ananászlét. Könnyedén rázzuk, majd szűrjük le egy nagy pohárba, aminek az aljára jégdarát tettünk. Díszíthetjük ananásszal és koktélcseresznyével. Kínáljuk szívószállal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!