Eredeti Angol trifle recept?
Klasszikus trifle
Hozzávalók
30 dkg Madeira torta
3 ek málna jam
5 ek édes Sherry
3 dl habtejszín
4 maréknyi málna (opcionális)
Vaníliakrém
4 tojás sárgája
10 dkg cukor
3 dkg liszt (vagy kukoricakeményítő)
5 dl tej
1 vanília rúd (kettévágva, mag kikaparva)
Elkészítés
A tortát félbevágjuk (horizontálisan), a lekvárral megkenjük az egyik felét, a másikkal letakarjuk. 2cm vastag csíkokra felszeleteljük.
A tortaszeletek felével kibélelünk egy nagy, kb 2-2.5 literes üvegtálat. 2 maréknyi málnát rászórunk (ha alkalmazunk), majd lelocsoljuk 2 ek sherryvel. A hűtőszekrényben pihentetjük, amíg elkészítjük a vaníliakrémet.
Vaníliakrém: a tojássárgájákat világossá keverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet. A tejet 1 csipetnyi sóval felmelegítjük, amikor eléri a forráspontot, lehúzzuk a tűzhelyről. Hozzáadjuk a vanília csíkokat és a kikapart magot, 15 percig pihentetjük. Kivesszük a vanília rudat, a tejet felmelegítjük, majd a tojásra öntjük, közben folyamatosan keverjük. Egy másik lábasba töltjük a mártást, takarékon sűrű krémmé főzzük. Levesszük a tűzhelyről, egy tálba töltjük, folpackkal leborítjuk, hűlni hagyjuk.
Amikor a vaníliakrém kihűlt, a felével lelocsoljuk a torta szeleteket.
A tortaszeletek másik felével leborítjuk a krémet, málnát szórunk rá, majd 2 ek sherryvel leöntjük.
Amíg a trifle pihen, a tejszínt és a maradék sherryt habbá verjük egy elektromos habverővel.
A habot a trifle tetejére kanalazzuk, elsimítjuk, letakarjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük legalább 3 órára, de egy éjszaka még jobb neki.
Tálalás előtt friss málnával, kandírozott cseresznyével vagy pirított mandula pelyhekkel tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!