Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Eredeti Angol trifle recept?

Eredeti Angol trifle recept?

Figyelt kérdés
Engem az eredeti trifle recept érdekelne. Nyáron voltam Angliában és akkor kóstoltam és egyszerűen fenséges volt! Szeretném és elkészíteni, tudom, hogy pont olyanra nem fog sikerülni, de valami hasonlót szeretnék kihozni belőle :) És azért itt kérek segítséget, mert amiket eddig néztem recepteket, nem igazán hasonlítottak arra, amit ott ettem :S Előre is köszönöm a válaszokat :)

2012. okt. 6. 14:17
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Klasszikus trifle

Hozzávalók

30 dkg Madeira torta

3 ek málna jam

5 ek édes Sherry

3 dl habtejszín

4 maréknyi málna (opcionális)

Vaníliakrém

4 tojás sárgája

10 dkg cukor

3 dkg liszt (vagy kukoricakeményítő)

5 dl tej

1 vanília rúd (kettévágva, mag kikaparva)

Elkészítés

A tortát félbevágjuk (horizontálisan), a lekvárral megkenjük az egyik felét, a másikkal letakarjuk. 2cm vastag csíkokra felszeleteljük.

A tortaszeletek felével kibélelünk egy nagy, kb 2-2.5 literes üvegtálat. 2 maréknyi málnát rászórunk (ha alkalmazunk), majd lelocsoljuk 2 ek sherryvel. A hűtőszekrényben pihentetjük, amíg elkészítjük a vaníliakrémet.

Vaníliakrém: a tojássárgájákat világossá keverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet. A tejet 1 csipetnyi sóval felmelegítjük, amikor eléri a forráspontot, lehúzzuk a tűzhelyről. Hozzáadjuk a vanília csíkokat és a kikapart magot, 15 percig pihentetjük. Kivesszük a vanília rudat, a tejet felmelegítjük, majd a tojásra öntjük, közben folyamatosan keverjük. Egy másik lábasba töltjük a mártást, takarékon sűrű krémmé főzzük. Levesszük a tűzhelyről, egy tálba töltjük, folpackkal leborítjuk, hűlni hagyjuk.

Amikor a vaníliakrém kihűlt, a felével lelocsoljuk a torta szeleteket.

A tortaszeletek másik felével leborítjuk a krémet, málnát szórunk rá, majd 2 ek sherryvel leöntjük.

Amíg a trifle pihen, a tejszínt és a maradék sherryt habbá verjük egy elektromos habverővel.

A habot a trifle tetejére kanalazzuk, elsimítjuk, letakarjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük legalább 3 órára, de egy éjszaka még jobb neki.

Tálalás előtt friss málnával, kandírozott cseresznyével vagy pirított mandula pelyhekkel tálaljuk.

2012. okt. 6. 14:25
 2/2 anonim válasza:
köszönöm!
2013. márc. 6. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!