MI az eredeti recept?
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 23:41 (Y)
És vaj, nem margarin.
Szia! Én így készítem, isteni finom, omlós:
30 dkg liszt, 20 dkg hideg (!) vaj vagy margarin, 10 dkg porcukor, csipet só, 1 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál sütőpor.
A liszthez keverjük a sót, sütőport, majd elmorzsoljuk a margarinnal, a többi hozzávalót is beletesszük, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (ha nagyon nehezen állna össze a tészta, akkor 1-2 evőkanál tejfölt adhatunk hozzá, de nekem még sosem kellett). Fél órát hűtőben pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk és 180 fokos előmelegített sütőben sütjük. Hamar sül, épp csak egy kis színt kell kapnia. Lekvárral összeragasztani, vaníliás porcukorral meghinteni.
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 23:41 (Y) <-én meg írtam neked egy okét. ;)
És vaj, nem margarin.<- ezt a kérdezőnek írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!