Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mi az a hexán, marónátron és...

Csaba12345 kérdése:

Mi az a hexán, marónátron és foszforsav vagy citromsav amit a Vénusz és minden finomított étolaj gyártásánál felhasználnak?

Figyelt kérdés

2012. szept. 26. 19:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Olyan nincs hogy ha valamit kivonnak tisztítanak azt vegyszer nélkül meg lehet csinálni.Ahhoz pld hogy a cukorgyártásnál a répaléből a fehérjéket kivonják meszet kell használni másképp nem megy.Kíváncsi vagy hogy milyen a tisztítatlan napraforgóolaj.Sötétbarna csípős kellemetlen ízű.Egy ideig árusították de aztán megszüntették mert senki nem vette.Ahhoz hogy a felesleges anyagokat kívonják kémiai reakciókkal kell kezelni.
2012. szept. 26. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
És hogy folytassam a kémiai anyagok nem maradnak meg a tistítandó anyagban mert a szennyezéssel eltávolítják hisz pont az a cél. Az élelmiszerek többségét nem lehet kezelés nélkül tisztán előállítani. A citromból citromsavat nem lehet előállítani kémiai reakciók nélkül.
2012. szept. 26. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Pontosan igy van! Ha a konkrét anyagokra vagy kiváncsi, szerintem nézd meg pl. a Wikipediában!(Marónátron=nátrium-hidroxid)

Csak annyit tennék hozzá, hogy nyers napraforgóolajjal még nem találkoztam, viszont Görögországban láttam oliva-préselést: ami ott a présből kicsurgott azonnal fogyasztható, aranyszinű, illatos olaj volt

2012. szept. 27. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Hexán: szénhidrogén. Ismered a metán-etán-propán-bután sort? Na ebben a hatodik a hexán. A hetedik-nyolcadik(heptán, (izo-)oktán) a benzin fő összetevői.

Foszforsav: kénsavhoz hasonló, csak sokkal gyengébb, az élet egyik fontos(de kevesek által ismert) alkotóeleme.

Marónátron: nátrium-hidroxid. Ha lenyelsz egy körömnyit, a nyelőcsöved szétégeti. Ezzel kicsapják a fehérjéket. Gondolom a citromsav arra van hogy ezt semlegesítse, az így kapott nátrium-citrát kicsapódik.

Az olívaolaj és a repce préselhető, a tökmag is tisztán kifőzhető. De csak a fele-háromnegyede. A másik felét szintén vegyszerekkel kell kioldani, ezek kerülnek a teszkó polcaira, a préselt(vegyszer nélkül kinyert) verziót pedig a bioboltok és drágább éttermek veszik meg.

2012. okt. 2. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!